איחור בוסת בכמעט חודש

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/11/2019 | 15:43 | מאת: נעמה

שלום רב בת 37, התחלתי לקחת גלולות פעם ראשונהלפני שנתיים (לדעתי עשיתי את טעות חיי) הפסקתי לקחת לפני חצי שנה ומאז המחזור החודשי השתבש לי. הייתי מקבלת מחזור סדיר כמו שעון לפני הגלולות ובזמן הגלולות ומאז שהפסקתי את הגלולות המחזור היה מאחר במספר ימים... ונכון לעכשיו הפעם האחרונה שקיבלתי מחזור היה ב 26.9.2019 זאת אומרת שאני באיחור של כמעט חודש. מה שמעולם לא קרה לי, ואני בטוח לא בהריון. אני ממש מודאגת. עשיתי פעמיים פרופיל הורמונלי (לפני שהמחזור התחיל להשתבש) והן יצאו לא תקינות ב - 30.7.2019 (ביום החמישי למחזור) והתוצאות היו לא תקינות : TSH – 0.99 פרולקטין – 111 LH – 22.4 Fsh – 38.9 E2 – קטן מ-100 פרוגסטרון – קטן מ -0.8 לכן הומלץ לי לערוך פרופיל הורמונלי נוסף וביצעתי אותו ב 1.9.2019 (ביום השלישי למחזור) התוצאות הן: משיטוט באינטרנט הבנתי שגם הבדיקות האלה לא תקינות LH – 11.4 FSH – 17.5 E2 – 135 פרוגסטרון – 1.2 כמו שאמרתי ב 26.9.2019 זאת הייתה הפעם האחרונה שקיבלתי מחזור. ויש לי תור לגניקולוג רק ב 25.12.2019. אני מאוד מודאגת... האם יכול להיות שאני לא אוכל להביא ילדים? האם יכול להיות שזה קשור באמת לגלולות שהתחלתי לקחת בגיל מאוחר?

שלום נעמה, לגלולות שנטלת אין קשר ברור וידוע למה שעובר עלייך. בגיל 37 זה לא הזמן לשאול אם תוכלי ללדת בעתיד כי ״העתיד כבר כאן״ - זה הזמן שלך. ברור שכל עיכוב מפחית את הסיכוי להריון ספונטני. פני לרופא שלך ליעוץ. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם