בהמשך לשאלת המיומה של מיקה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

22/01/2006 | 14:39 | מאת: מיכל

האם ישנם קריטריונים לגבי מתי מומלצת פתיחת בטן לצורך כריתת בטן ומתי ניתן לבצע את הכריתה בלי פתיחת בטן?

22/01/2006 | 23:14 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך מיכל באותם מקרים בהם נבחרת האופציה הכירורגית של כריתת הרחם יש לבחון כל מקרה לגופו בשאלה של התאמה לכריתה אנדוסקופית ללא פתיחת בטן או לכריתה אבדומינאלית . בחלק מהמקרים, אם כי לאו דווקא במקרה של רחם שרירני, הואפציה הוגינאליתה יא הטובה ביותר. ההתאמה נעשית תוך כדי התחשבות בין היתר בגודל הרחם, ניידות הרחם, קיומן של הדבקויות קודמות באגן, ניתוחים קודמים, מצבה הבריאותי הכללי של האשה, ותוך התייעצות של הצווות הכירורגי עם הצוות המרדים ומומחים נוספים בהתאם למצבה הכללי של המטופלת. אני מציעה יכ תפני עפם שאלה זו לפורום אנדוסקופיה בדוקטורס דר' דליה אדמון

25/01/2006 | 15:05 | מאת: יוליה

שלום רב, ברצוני לדעת האם יתכן מצב של גידול חוזר של שרירן לאחר ניתוח היסטרוסקופיה לאחר 3 חדשים מהניתוח באותו המיקום ברחם בתודה מראש

25/01/2006 | 15:06 | מאת: יוליה

שלום רב, ברצוני לדעת האם יתכן מצב של גידול חוזר של שרירן לאחר ניתוח היסטרוסקופיה לאחר 3 חדשים מהניתוח באותו המיקום ברחם בתודה מראש

25/01/2006 | 15:06 | מאת: יוליה

שלום רב, ברצוני לדעת האם יתכן מצב של גידול חוזר של שרירן לאחר ניתוח היסטרוסקופיה לאחר 3 חדשים מהניתוח באותו המיקום ברחם בתודה מראש

מנהלי פורום האשה והרחם