נגישות
נגישות

נישה ברחם לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

03/07/2019 | 21:41 | מאת: א

שלום אני כמעט 4 שנים לאחר קיסרי ראשון (הלידה הראשונה הייתה ואגינלית). לאחר הקיסרי חוויתי מדי פעם דימומים בין וסתיים, בתחילה חשב הרופא שזה בגלל הגלולות והחליף לי סוגים. כשזה לא עזר הפסקתי את השימוש בגלולות והדימומים נמשכים לפעמים. רוב החודשים הן ללא דימומים בין וסתיים. כמו כן, המחזורים עצמם כואבים והדימומים חזקים. לאחרונה התגלתה נישה (לא הבנתי איך לא גילו זאת קודם) הרופא לא נראה מודאג וכשביקשתי צילום רחם הוא סרב בטענה שזו קרינה מיותרת.הוא אמר שאין מה לדאוג והסיכון היחידי הוא שהעובר "יישב" על הנישה. אולם, שאלתי היא- האם הנישה עלולה להוות בעיה בקליטת הריון? כמו כן, האם הדימומים החזקים בזמן הווסת קשורים לנישה? (לא דובר איתי על תיקון נישה אב קראתי זאת, ולא ארצה לתקן עקב הדימומים.. אלא אם יאמר לי שזה עשוי לפגוע בקליטת הריון). שוקלת ללכת לרופא פרטי על מנת להיות רגועה ולקבל פרטים נוספים כגון גודל הנישה, סיכונים ועוד. אשמח לעצתך. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אני ממליץ על מרפאת נשים בבית חולים תל השומר. להם הנסיון הגדול ביותר עם נישות. בהצלחה.

05/07/2019 | 15:08 | מאת: א

אוקיי אבל אשמח לדעת האם בהכרח הנישה מהווה קושי לקליטת הריון? קראתי של60% מהנשים שעברו קיסרי יש נישה ואפילו לא כולן מודעות לכך. כמו כן, איזה בדיקות אתה ממליץ לעשות כדי לבדוק את גודל הנישה? (היסטרוסקופיה/ אולטרסאןנד תלת מימד/ צילום ועוד)

נישה אינה מכשלה להתעברות. לפי שאלותייך אני רואה שכבר קיבלת תשובות קודמות. כל הבדיקות שציינת יכולות לסייע בשיפור רמת הדיוק של האבחנה. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם