נגישות
נגישות

רירית רחם מעובה בעובי 10 מ"מ

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

21/04/2019 | 09:41 | מאת: דורית

שלום, אני בת 57 ובבדיקה התגלה רירית רחם מעובה בעובי של 10 מ"מ . זאת לאחר שהרגשתי שיש לי הפרשות דמיות אבל ממש מעט, אך מאחר והיו לי פוליפ ברחם, ני ניגשת ישר לבצע בדיקה. ואז נשלחתי לבצע בדיקת הסטרוסקופיה, והתשובה הייתה שיש ריבוי של תאים, ללא שינוי אטיפייה( במונחים הרפאויים) הוסבר לי שזה ריבוי של תאים אך ללא שינוי במבנה התא, שזה מבחינתם תקין, ולכן ניתן לי טיפול של פרוגסטרון ( ברוברה 5 מ"ג פעמיים ביום למשך 60 יום) ברצוני לציין שכבר עברתי מספר פעמים הסטרוסקופיה להוצאת פוליפ מהרחם, משנת 2012 עברתי מספר פעמים, רופא הנשים שלי המליץ להוריד את הרחם כולל השחלות החצוצרות וגם צוואר רחם, אך בבית חולים בלינסון טענו שאין מקום כרגע להוריד ולכן ניתן הטיפול פרוגסטרון, למשך 60 יום ולאחר מכן לבצע בדיקת פיפל על מנת לראות מה המצב. כמובן שהתחלתי את הטיפול אך ברצוני לשאול האם נכון לבצע את הניתוח? או להמשיך להיות במעקב ? אני אובדת עצות, אודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורית, אני מצטרף לגישה המתונה של בלינסון. אין שום סיבה לכריתת רחם במצבך. נטילת הפרוגסטרון בהחלט נכונה. רפואה שלמה.

21/04/2019 | 16:16 | מאת: דורית

תודה רבה , על התשובה המהירה. הרגעת אותי. !!! אך רצוני לשאול האם זה הגיוני שיש לי עדיין הפרשות שקופות למרות שאני עם טיפול פרוגסטרון כבר 3 שבועות. ( לא דמיות )

מנהלי פורום האשה והרחם