שאלה לגבי מחזור קצר מהרגיל אחרי לידה, וכאבי מחזור שלא חולפים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/11/2017 | 15:08 | מאת: טלי

הי , אני 11 שבועות אחרי לידה. בשישי שעבר קיבלתי מחזור שהיה מאד קצר ועם בקושי דם, בד"כ המחזור שלי ארוך וכמויות של דם. המחזור נגמר ביום שלישי ומאז אני עדיין עם כאבי מחזור. יש לציין שלפני שקיבלתי לקחתי 6 כדורי פרימולוט נור. רציתי לדעת האם יש קשר בין הכדורים לקיצור המחזור, וממה יכול לנבוע הכאב מחזור שלא עובר? תודה מראש

שלום טלי, אני מניח (אם כי מדברייך איני סגור על זה) שזאת היתה הוסת הראשונה לאחר לידה. הן מפאת היותה הוסת הראשונה והן משום ההתערבות ההורמונלית שקדמה לה (פרימולוט נור) - מאפייני הוסת עלולים להיות לא טיפוסיים כווסתות האחרות שחווית בעבר. בכל מקרה, אם הכאב נמשך, מומלץ להבדק על ידי רופא נשגים לשלילת בעייה אחרת. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם