שאלה בנושא נישה קיסרית

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

21/08/2017 | 03:44 | מאת: לין

שלום רב אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ונכנסתי להריון שהסתיים בגרידה מאחר והעובר לא התפתח. הגרידה לא התבצעה באופן תקין והושאר לי תוכן ברחם ותוכי על הצלקת הניתוחית והמטומה על הצלקת הניתוחית שככל הנראה נוצרה מכך שהרופא פצע אותי. בהיסטרוסקופיה ניתוחית אובחנה לי נישה דקה והופניתי לאולטרא סאונד תלת מימד על מנת לבדוק את גודל הנישה. לאחר ביצוע האולטרה סאונד נצפו לי 2 נישות האחת דקה בין 2.5 - 3 מ״מ והאחרת רחבה יותר. הומלץ לי על ניתוח לפרוסקופי. רציתי לבדוק האם ניתן לא לעשות את הניתוח? האם מסוכן להיכנס כך להיריון ? אני מבינה גם כך שהניתוח לצורך תיקון הוא מאוד מסובך למרות שהרופא שהייתי אצלו אמר שאצלו יש אחוזי הצלחה גבוהים. למרות זאת התייעצתי עם רופא נוסף שאמר שבכל זאת לאחר תיקון נישה יש בעיה להיכנס להריון וזה מחשש לקרע ברחם. האם זה הגיוני ? אם כן אז מדוע ממליצים לעשות תיקון ? אודה לעזרה ותשובות בנושא

שלום רב, התשובה על שאלתך אינה מובנת מאליה ואני חסר פרטים לעומת הרופאים שייעצו לך קודם לכן. שניהם צודקים במידה זאת או אחרת - תלוי באיכות התיקון. בוודאי שקיימים סיכונים. אם תרצי חוות דעת אחראית ורצינית אני מזמין אותך לפגישה איתי במרכז איה מדיקל 0775717230/6.

מנהלי פורום האשה והרחם