ויטמינים לבת עשרה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

07/06/2011 | 23:28 | מאת: לימור

שלום, רציתי לדעת אם אפשר לתת לילדה בת 15 ויטמינים של מבוגרים. אני לוקחת מולטי ויטמין VM-2000 של סולגאר. לבת יש חוסרים בויטמינים ומינרלים ורציתי לדעת אם אפשרי לתת לה למרות שאני בגיל 46 לוקחת את אוצם ויטמינים. חברה שלי אמרה לי שאין בעיה אבל אני מעדיפה לשמוע את דעתך.. תודה

09/06/2011 | 09:21 | מאת: צוות סולגאר

שלום לימור, לנערה בת 15 הייתי ממליצה מולטי ויטמין המותאם לקבוצת הגיל שלה כמו VM75 לבני נוער. מינון הויטמינים וגודל הכמוסה מותאם יותר לקבוצת גיל זו. יחד עם זאת אין חשש ולא מניעת שימוש ב- VM2000 גם בגיל 15. השוני הוא בהיקף הרכיבים ובמינון/גודל הקיים בכל טבליה/כמוסה. הדבר נתון לבחירתך וכל עוד את נותנת מולטי ויטמין להשלמה של החוסרים התזונתיים של בתך את עושה מצויין! יישר כח ובריאות שלמה. בברכה, שירי - צוות סולגאר.

לימור שלום, אני רואה שצוות דוקטורס כבר התחיל לענות לך על השאלה אבל חשוב לי לתת דגש שתוספי תזונה אינם פיתרון המכוון למניעת הבעיה. הם עונים על חוסרים שקימים ולעיתים הם מאוד חשובים אך הטיפול הנכון הוא לבדוק מאין מגעים החוסרים ומה ניתן לעשות ע"מ למנוע אותם מהשורש. אם לביתך יש חוסרים עקב תזונה לקויה- הדרך הנכונה תהיה לפתור את בעיית התזונה, אם החוסרים נובעים מבעיית ספיגה, אז התפרון הנכון יהיה לשלב את הטיפול בטיפול הפועל על תיקון המערכות וחידוש הספיגה, או התאמת תזונה שאותה תוכל הילדה לספוג. אני חוזר שוב, התוספים הם חשובים להשלמה מהירה של החוסרים הקימים אך אין סיבה לחיות את החיים בתלות בתוספים, ברגע שהחוסרים מושלמים, יש לפתור את הבעיה מהשורש. אשמח לסייע לך, בברכה, אסף מור 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער