תחליפי חלב

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

31/05/2011 | 20:49 | מאת: ענבל

שלום רב דר' שטופמן, הפסקתי להניק את בתי בת השנה לפני כשבועיים כעת היא מצוננת ומלאת ליחה. נכון להיום תזונתה היא: בקר- סימילאק פירות בתוספת כפית ממרח שקדים ארוחת צהריים- מרק/פתיתים/קציצות/עוף- הכל מעדן עזים/ פרי/סנדויץ ארוחת ערב- לרוב בשרי+ סימילאק לילה- סימילאק מאתמול נתתי לה חלב שקדים בתוספת דייסת דגנים. האם חלב השקדים יכול להוות תחליף לסימילאק? אני מעוניינת להפסיק עם הסימילאק אילו תחליפים מומלצים והאם ניתן בגיל זה להפסיק את הסימילאק? שאלה נוספת: אילו מזונות בעלי רמת סידן גבוהה מומלצים לתינוקות? תודה רב מראש, ענבל

14/06/2011 | 01:06 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום ענבל, חלב השקדים אינו בעל ערך תזונתי מספק בכדי להוות תחליף לסימילאק בילדה בת שנה. רק בגיל שנה וחצי עד שנתיים, כשתהיה תזונתה של בתך מלאה, ניתן יהיה להפסיק את השימוש בתמ"ל ולעבור לשמוש בחלב השקדים. בינתיים, ניתן להתמודד עם הליחה המורבה באמצעות הרפואה הסינית, נטורופתיה או הומיאופתיה. בנוסף, ניתן להוסיף לתזונה מזונות המסייעים בסילוק ליחה מהגוף כמו - דייסת קוואקר (שיבולת שועל) על בסיס מים, גריסי פנינה כתוספת למרק או לאורז, וכן להוסיף לתזונה מעט פטרוזיליה וכן מעט מאד בצל או שום. מומלץ גם להפחית שימוש במזונות עשירים בלחות כמו - מוצרי חלב (למעט הסימילאק), מזונות עתירי סוכר או מזונות מטוגנים, בננות, פירות טרופיים, אבוקדו, מוצרים המכילים בוטנים, פירות הדר, עגבניות. לגבי מזונות עשירים בסידן, אשר אינם מוצרי חלב: מוצרים המכילים שומשום - טחינה משומשום מלא, חלבה, ממרח חלבה (העשוי מטחינה משומשום מלא עם כמות שווה של סילאן) מוצרים המכילים שקדים - שקדיה, מרציפן, ממרח מרציפן (עשוי משקדיה עם כמות שווה של דבש) ברוקולי, שעועית ירוקה פירות יבשים כמו תמרים וצימוקים (חשוב שיהיו אורגניים) גרגירי חומוס, עדשים דגני בוקר מועשרים בסידן ובהמשך - סרדינים וסלמון מעושן פטנט סבתות: ניתן להעשיר מרק בסידן ע"י הוספת עצמות עוף לבישול עם מעט מיץ לימון. קיימים כמובן עוד מזונות רבים. תוכלי למצוא על כך חומר רב באינטרנט. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער