אטופיק דרמטיטיס או אקזמה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/11/2010 | 10:21 | מאת: יפעת

שלום.בני בן 7 חודשים סובל מגיל 4 חודשים מאטופיק דרמטיטיס הבא לידי ביטוי בפריחה וגרד בחלק הפנימי של המרפקים ושל הבירכיים מאחורי האזניים,בצואר ומעט בפנים.בשלושה השבועות האחרונים אינו ישן טוב בלילה והבחנתי שמגרד את ראשו בחוזקה.אין קשקשת עבה בראש (למרות שבימיו הראשונים היתה כזן).אבל מאוד מאוד מאוד מזיע מהראש גם כשקר.מה עלי לעשות בכדי להקל על סיבלו.הייתי כמה פעמים אצל רופא ילדים שנתן לי עצות לא מועילות.האם לשמן את הראש בכדי למנוע יובש?קראתי שמצד אחד משמן אך מצדשני מונע מרעלנים לצאת החוצה.מעדיפה לא להשתמש בסטרואידים האם ישנו פיתרון אלטרנטיבי לגרד הבלתי נסבל הזה? עלי לציין שמטופל בדיקור סיני +טיפול קונבנציונלי עדין(בכל גל מקבל מריחה פעם אחת בלבד)ועדיין יונק

22/11/2010 | 19:33 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום יפעת, איני יודעת כמה זמן אתם נמצאים בטיפול ברפואה סינית, אך חשוב לי לומר לך כי רפואה סינית יכולה לסייע רבות ל- atopic dermatitis. טיפול טוב יכלול דיקור ושילוב של צמחי מרפא בטיפות וגם במשחה. ההזעה בראש, מלמדת על חום פנימי רב, אשר מחמיר בוודאי את הפריחה ויש לאזן זאת בטיפול בדיקור. דברים נוספים שעשויים לסייע: חשוב להקפיד על אמבטיות קצרות ככל האפשר, ולא יותר מפעם ביום. עדיף להשתמש בסבון מותאם ל- Atopic dermatitis. הסבונים המוצלחים ביותר שאני מכירה הם של חברת ADERMA. ניתן לקנותם בבתי המרקחת. חשוב לשמן את העור, בכל הגוף, פעמיים ביום. גם כאן, כדאי להשתמש בקרם גוף מותאם. החברות הטובות ביותר, מנסיוני, הן (שוב) ADERMA או מוצרים מסדרת CAMEDIS, אותם ניתן להזמין באינטרנט או מבית מרקחת 'זן צמחים' בפתח תקווה. חשוב לדעת כי גם קרמים הנחשבים ל'טבעיים' והמכילים שמנים אתריים, אינם מתאימים ועלולים אפילו להחמיר את המצב. צמצום השהייה במים ושימון הגוף חשובים בכדי למנוע את התייבשות העור, המובילה להווצרות סדקים זעירים והחמרת התהליך הדלקתי. בנוסף,הייתי ממליצה שהמטפל שלכם יעבור איתך על התזונה שלך, בכדי לברר באם יש מרכיבים בתזונה, אשר מועברים לבנך דרך חלב האם ועלולים להחמיר את הפריחה. באם תזדקקי ליעוץ נוסף, תוכלי לפנות אלי טלפונית או דרך המייל. בברכה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער