שלשולים רבים מידיי אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

23/09/2010 | 11:43 | מאת: קרין

שלום בני הוא ילד חיוני ומקסים בן שנה וחצי. יש לו שלשולים כמעט בלתי פוסקים ב-5 חודשים האחרונים,מעט אחרי שהוא נכנס לגן. עד גיל שנה הייתי איתו בבית וגם בזמן זה חשבתי כי הצואה שלו לרוב די רכה ופניתי מספר פעמים לרופא שאמר לא לדאוג כל עוד הצואה אינה נוזלית. לאחרונה הוא כמעט כל הזמן בבית ואנו מתקשים להחזיק שגרה בעבודה ובהסתגלות שלו לגן, כי הוא משלשל הרבה. רוב הזמן השלשולים אינם רבים או מיימיים אלא בעיקר שלשולים קטנים וריריים. הוא אינו מיובש, אינו מאבד משקל (נהפוך הוא - הוא באחוזונים גבוהים קרוב ל-90 במשקל). יש לו תיאבון נהדר. בזמן האחרון אנו מונעים ממנו מוצרי חלב שאהובים עליו וכן דברים מטוגנים ושומנים וחטיפים וכו' והוא בעיקר אוכל אורז, עוף,פתי בר, לחם, ריבה, ביצה קשה וכיוצ"ב (והוא כועס על חוסר הגיוון מאוד) ועדיין יש שלשול. מה דעתך? לרופאה שלנו אין תשובות. עשינו בדיקות צואה ולא יצא כלום. כעת נתנה לנו הרופאה בדיקות מקיפות יותר כולל בדיקות דם. אנו מוטרדים ומתוסכלים בעיקר שלאחרונה התפתחה לו תפרחת חיתולים כל כך חמורה שאני לא מצליחה להיפטר ממנה בגלל השלשולים. אנחנו שוטפים אותו במים ולא משתמשים במגבונים כלל ומרותקים הרבה לבית בגלל השלשולים והשטיפות... הוא אומלל וגם אנחנו :(.

23/09/2010 | 18:39 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום קרין, חשוב מאד להשלים את הבירור הרפואי. האם בצעתם תרביות צואה 3 פעמים? במקביל, ניתן לסייע ויתכן מאד שגם לפתור את הבעיה באמצעות הרפואה הסינית, כולל בעית תפרחת החיתולים המציקה. אני ממליצה כי תפנו בהקדם למטפל מומחה ברפואה סינית לילדים ותינוקות. גם טיפול בודד עשוי להקל מאד על הבעיה. באם תרצו סיוע במציאת מטפל באזור מגוריכם, תוכלו לפנות אלי טלפונית הערב או מחר בבוקר, בריאות שלמה לכולכם, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער