שום לתינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

14/09/2010 | 12:39 | מאת: רוני

האם אפשר לתת שום לתינוק בן 7 חודשים ? נתתי לבני כי הוא מצונן ואני יודעת שלי זה עוזר אך כשהוא אכל הוא עשה פרצוף של לא טעים או חריף כמובן בתוספת בטטה ותפו"א מאודים את כל שאר המאכלים הוא טעם עשה פרצוף ולאחר כמה ביסים נהנה ועם השום הוא לא עד אשר הוספתי סלק אדום וזה הוסיף מתקתקות האם יש בעיה לתת בגיל כזה שום מאודה?

14/09/2010 | 20:14 | מאת: ריקי

רוני, זה קצת מוקדם... אפשר להכין מרק ירקות שיכיל כמה גבעולי קורנית (אפשר להשיג במרכולים), כמה שפחות חלב/מוצרי חלב . להכין הפורמולה מחלב אורז או שיבולת שועל. להכניס לחדר השינה שלו או מקומות שהתינוק שוהה רוב היום: מכשיר אדים חמים ולטפטף במקום המיועד טיפה אחת של שמן אקליפטוס . חשוב ! המכשיר יהיה במרחק של לפחות או יותר ממטר וחצי- מהתינוק. בריאות וכל טוב

15/09/2010 | 00:01 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום רוני, שום אכן ידוע כמסלק ליחה אך קשה מידי לעיכול עבור תינוק בן 7 חודשים. עם זאת, קיימות מספר אפשרויות לסייע לבנך: ראשית, יש להימנע מהצגת מזונות חדשים עד לסיום הצינון. מערכת העיכול של תינוקות עדינה ומוטב להימנע מלאתגר אותה עם מזונות חדשים בתקופה של צינון או מחלה. כמו כן, כדאי להימנע ככל האפשר ממוצרי מזון המוסיפים לחות לגוף כמו - בננות, גבינות ומוצרי חלב בקר, פירות הדר, אבוקדו ועגבניות. בנוסף ניתן להקל על בנך ע"י ביצוע אינהלציות של מי מלח, שימוש במכשיר אדים קרים וע"י שימוש בשמנים אתריים - מטפטפים על חיתול בד 2 ט' שמן לבנדר, 2 ט' שמן קורנית ו- טיפה אחת של שמן אקליפטוס. את החיתול מניחים במיטה, סמוך לראש. ניתן לחזור ולטפטף את השמנים פעם נוספת במהלך הלילה. כמו כן, ניתן לשים טיפה מכל סוג בכף מלח ולערבב במי האמבט. ניתן גם לטפטף את השמנים במינון הרשום למעלה לתוך כף שמן שקדים ולשים במבער שמנים, בסמוך למכשיר האדים. יש להחליף את השמן בכל יום. חשוב להשתמש בשמנים אתריים מאיכות טובה (כמו למשל שמנים מחברת primavera, הנימכרים בבתי המרקחת). אם כל אלו לא יספיקו - כדאי לפנות לטיפול ברפואה סינית, מספר טיפולים יכולים לסייע רבות . באם תזדקקי לסיוע במציאת מטפל מומחה לילדים, תוכלי לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער