גירוד עפעפיים - תינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

04/08/2010 | 22:01 | מאת: שירלי

שלום רב, התינוק שלי, בן 4 חודשים, סובל כבר כמעט חודש מגירוד בלתי נסבל בעפעפיים. משפשף אותם נורא (לא מעייפות!) ובחלקים רבים של היום אפשר לראות שהעפעף ממש אדום ומגורה. בהתחלה חשבתי שמדובר בדלקת עיניים כלשהי, היינו אצל שני רופאי עיניים שאמרו שהעיניים "תקינות". אין הפרשות ואין אודם בתוך העין. תופעות דומות נוספות הן מעט פריחה בפנים - הולכת ובאה (מרוק ומחום) ובקפלי השומן יש לו לרוב פריחה אדומה שאנחנו מנסים לטפל בה כל הזמן..(בנוסף אציין כי כבר הספיק לסבול מהתקף סטרידו קשה). האם זו סבוריאה? מה אפשר כדי לטפל או לפחות להקל עליו?? התקפי הגירוד האלה קורים בחלקים שונים של היום והם ממש מקשים על חייו וחיינו. מה זה? מה אפשר לעשות? אציין כי במשפחה הקרובה והמורחבת אנחנו סובלים מתופעות אלרגיה ואסתמה לרוב... תודה רבה :-)

09/08/2010 | 21:57 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום שירלי, ראשית, אני מתנצלת על האיחור בתשובה, ומקווה שעדיין אוכל לסייע לך. לצערי, אין באפשרותי לאבחן בעית עור דרך האינטרנט שכן במקרים אלו אין תחליף למראה עיניים. כדאי, לדעתי, שתפנו לרופא עור לקבלת אבחנה מדוייקת. בינתיים, ניתן להקל על הגירוי בעור באמצעות אמבטיות עם שיבולת שועל (קוואקר). איך עושים: לוקחים חיתול בד ושמים בתוכו שיבולת שועל שלמה, קושרים ושמים בתוך האמבט. מי האמבט יקבלו גוון לבנבן. ניתן לשטוף את הפנים של בנך במים אלו מספר פעמים ביום והדבר עשוי להקל על הגירוי. כמו כן, כדאי להשתמש בסבון לעור רגיש כמו בלנאום הרמל ואמול. קיימים תכשירים רבים לטיפול בבעיות עור ספציפיות וכן טיפולים שונים בתחום הרפואה המשלימה ולכן אשמח אם תחזרי אלינו, לאחר קבלת אבחנה מדוייקת, בכדי שנוכל לייעץ באופן ספציפי יותר. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער