לד"ר גלי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

18/05/2010 | 07:12 | מאת: אאא

הבת שלי בת 11 חודשים, אוכלת מגוון ויונקת בוקר, אח"צ ולפני השינה. לאחרונה אני מרגישה שההנקות כבר לא מספקות אותה והיא רעבה יותר ויונקת ממש 2-3 דקות. חשבתי לתת לה בקבוק עם חלב עיזים, או חלב אחר (אורז), אפשר ? או שתמ"ל עדיף ואם כן, עד איזה גיל ? או עוד ארוחה במקום ההנקות ? אני ממש מעדיפה לא להגיע לתמ"ל באופן כללי בשום גיל

18/05/2010 | 18:40 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, היות וגילה של בתך צעיר, לא יהיה זה נכון לתת לה תחליף ללא ערך תזונתי, כדוגמת חלב אורז. תחליף מצויין יכול להיות חלב עיזים וכדאי למצוא מחלבה שתספק לך חלב טרי (ומפוסטר כמובן). עם זאת, חשוב לדעת כי בתמ"ל קיימת תוספת של ויטמינים ומינרלים שאינה קיימת בחלב עיזים ולכן כדאי להשלים זאת על ידי תוספת מולטי ויטמין לתינוקות,לפחות עד שהתזונה המוצקה תהיה עשירה מספיק בכדי לספק את הויטמינים והמינרלים הדרושים. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער