תזונה צמחונית לפעוטות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

17/07/2009 | 23:32 | מאת: לילך

שלום יש לי תאומים בני שנה וחצי כיום. מאז היוולדם לא אכלו מוצרי חלב ולא בשר מלבד המטרנה שעד היום הם צורכים כמות די גדולה, כ-4 מנות ביום. אני מאכילה אותם בביצים, בדגי סולומון מרקים (ירקות,אפונה,עדשים, גריסים) קינואה, דוחן, לחם שיפון מלא ללא שמרים פירות ירקות והמון טחינה אורגנית משומשום מלא פתיתים מכוסמין אורז אדום נותנת להם אומגה 3 מגיל חצי שנה ושמן קוקוס שאלתי היא האם נכונה בעיניך התזונה שלהם בהתחב בעובדה שהכמויות שהם אוכלים הן מינוריות ולכן בתום כל ארוחה הם מבקשים בקבוק עם מטרנה תודה לילך

19/07/2009 | 08:02 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

ללילך שבוע טוב, על פניו, נראה כי התזונה של ילדיך עשירה וטובה. עם זאת, העובדה שאוכלים כמויות מינוריות ועל כן נזקקים להשלמה ע"י בקבוק דורשת התייחסות. חוסר תאבון בילדים צעירים עשוי לנבוע מגורמים שונים, כגון - מרכיבים בתזונה שעדיין קשים מדי או עשירים מדי לעיכול (שכן מע' העיכול של פעוטות עדיין עדינה), חולשה של מע' העיכול על רקע מחלות קודמות, תרופות שקיבלו בעבר ועוד. בכדי להבין את הגורמים לחוסר התאבון ולטפל בהם כדאי לפנות לרופא/ מטפל בילדים ובתינוקות ברפואה סינית או בנטורופתיה. המטפל ישאל אותך בפירוט על המזון, היציאות, השינה, התנהגות הילדים, ואפילו על ההריון, בכדי שיוכל לאבחן את הסיבה לחוסר התאבון ולטפל בה, אם ע"י המלצות לשינויים והתאמות של התזונה בלבד ואם ע"י חיזוק באמצעות צמחי מרפא או דיקור. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן

19/07/2009 | 12:06 | מאת: לילך

שבוע טוב, תודה על התייחסותך, מה שהיה חשוב לי לשמוע ממך זה שהכל בסדר גם מבלי לכלול בתפריט בשר ומוצרי חלב מלבד תחליף החלב. הם מטופלים אצל רופא שמתמחה ברפואה סינית ופשוט היה לי חשוב לקרוא חוות דעת נוספת מרופא. בנוגע לצריכת הבקבוק בתום כל ארוחה פחות מטריד אותי העניין מאחר שנראה לי על פניו שישנו עניין אורלי אצל תינוקות שצריך להרגיע יצר של מציצה(אני לא איזה מבינה גדולה אבל, זוהי תחושתי,אגב הם לא לוקחים מוצץ). מלבד זאת נכון שכמויות האוכל הן מינוריות אבל הם נמצאים בעקומות גדילה באחוזון 25-50 זאת אומרת לא ממש גדולים אבל לא הכי קטנים כפי שהיו בתחילת דרכם- הם נולדו פגים ועד גיל 8 חודשים היו מתחת לאחוזון 25. בנוסף היו ועדיין יש להם המון הקאות הבנתי שזה נובע ממערכת עיכול לא בשלה וזה לא דבר נדיר. לסיכום אני מאד מודה לך שטרחת לענות ובוודאי לאשר שהכיוון שלנו בטוח לתינוקות "ולא יחסר" להם דבר אם נמשיך ככה מאחר שכל כך הרבה אנשים טורחים להזהיר אותי שאני עושה להם נזק בלתי הפיך. לילך

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער