מספר שאלות בנוגע להריון

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

10/05/2006 | 13:45 | מאת: תמר

אני בת 40 לאחר 2 הפלות נדחות. כרגע בברורים לגבי הסיבה. לבעלי בעיה של מורפולוגיה בזרע (1% תקין) האם השיטה יכולה לעזור לנו. גם במידה שיש בעיה פיזית קונקרטית וזה לא רק נפשי? שאלה נוספת: בעבר טופלתי בהצלחה רבה בשיטת אייפק לבעית פיברומיאלגיה. לאחרונה חזרו הכאבים והקושי בתנועה. מה הסיבה שזה חזר? והאם צריך לתת חיזוק לטיפול וזה יעזור שוב? תודה רבה תתחדשו על הפורום

15/05/2006 | 21:40 | מאת: ליאור טל

שלום תמר, תפיסת הגוף-נפש היא תפיסה מערכתית ולפיכך גורמים פיסיים יכולים לגרום לבעיות רגשיות וקשיים רגשיים יכולים לגרום לבעיות פיזיות קונקרטיות. בשיטת אייפק ניתן לטפל גם בביטויים פתלוגיים פיזיים. לחלק מהבעיות מקור רגשי המטופל בכלים המיועדים לכך ולחלק מקור מבני, סביבתי ונסיבתי המטופל בהתאם. לאחר אבחון בעזרת מבחן השרירים נוכל לדעת אם ניתן לעזור לכם בבעיה אותה ציינת. לגבי הפיברומיאלגיה אני ממליץ לחזור למטפל/ת אצלם טופלת בעבר בהצלחה ולבחון היבטים נוספים, רחבים או אולי עמוקים יותר לבעיה, שלא טופלו בעבר. סביר להניח שאם הגבת טוב לטיפול בעבר כך יקרה גם הפעם. בריאות והצלחה, ליאור טל

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק