בעייה נפשית

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

09/04/2006 | 21:06 | מאת: אנג'י

איך מביאים לטיפול מישהו סכיזופרן (שהוא משוכנע שהוא שפוי) לבוא לטיפול בשיטה זו? לכמה מפגשים יש ללכת עד שיודעם אם הטיפול עוזר או לא?

10/04/2006 | 00:24 | מאת: ליאור טל

אנג'י שלום, באופן כללי אחד התנאים הראשוניים לטיפול בשיטת אייפק לטעמי, הוא ההכרה בקיומה של בעיה והרצון לקבל עזרה. להבדיל מהאמונה למשל, שאינה תנאי הכרחי להצלחת הטיפול. במקרה של סכיזופרניה, פעמים רבות ישנה אי הכרה בבעיה המהווה חלק מהבעיה עצמה. מנסיוני כשהיה נסיון ע"י קרובי המטופל לעקוף/לאכוף את רצונו, הטיפול בשיטת אייפק לא צלח ולכן לדעתי יש כאן באמת קושי. סכיזופרניה היא תסמונת הכוללת מגוון רחב מאד של צורות התבטאות ודרגות חומרה שונות. הביטויים שלה יכולים להיות מחשבות שווא שלא ניתנות לשינוי על ידי נימוקים הגיוניים, הזיות, שמיעת קולות, תחושות רדיפה, טענה לכוח על טבעי, ועוד. במקרה שלכם פתח לתהליך טיפולי יכול להיות אפשרי במידה וישנו סמפטום כמו לדוגמא פחד או חרדה שמטריד אותו ושבו הוא מכיר והיה מוכן לטפל. יש לי נסיון טיפולי מוצלח בעזרה לסובלים מסכיזופרניה, בשילוב עם הטיפול התרופתי, אם כי הטיפול לא ריפא אותם אלא שיפר משמעותית את מצבם. הדבר גם תלוי מאד בחומרת הבעיה וכמות התרופות האנטי-פסיכוטיות הנלקחות ובהמצאותו של גרעין נפשי בריא איתו ניתן לעבוד. ניתן למצוא מידע נוסף אותו אפשר להציג לו, באתר: www.ipec.co.il בריאות וחג שמח, ליאור טל

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק