מה זאת אומרת " לבטל אלרגיות"?

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

21/12/2005 | 16:20 | מאת: מנחם

זה לא ברור לי. האמנם לאחר טיפול אייפק מפסיק המטופל להיות אלרגי לתמיד? אשמח לתשובה ברורה ומוסמכת.

23/12/2005 | 11:54 | מאת: עדי שאנן

שלום מנחם, ביטול אלרגיה פירושו מעין תכנות מחדש של המח להפסיק לראות באלרגן המטופל גורם מסוכן ולראות אותו כפי שהוא באמת - ידידותי ובלתי מזיק. ברובם המכריע של המקרים, לאחר טיפול לביטול אלרגיה לגורם מסוים, יפסיק המטופל להגיב אליו לתמיד. עם זאת יש להבין, שהסימפטום האלרגי עשוי להמשיך להופיע, עד לביטול כל האלרגיות שגורמות את קיומו. כלומר, כדי להביא להחלמה מלאה יש לטפל בסבלנות בכל האלרגיות והרגישויות הקיימות וכן, במידת הצורך, גם בגורמים הרגשיים הרלבנטיים. בהצלחה רבה, עדי שאנן.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק