קנדידה

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

30/10/2005 | 06:30 | מאת: ס

מהו הטיפול הנפוץ בשיטת IPEC לקנדידה כלל מערכתית. שינויי תזונה? טיפול אנרגטי אחר?

30/10/2005 | 21:10 | מאת: ליאור טל

שלום רב, קנדידה הינה סוג של שמרים השוכנים במעי שלנו ובחלקים שונים של הגוף כמו העור, הפה, הנרתיק ובשאר קרומים ריריים בגוף. תפקיד שמרים אלו הוא לזהות ולהשמיד חיידקים מזיקים. אוכלוסיית שמרי הקנדידה, מבוקרת ומווסתת ע"י המערכת החיסונית שלנו ועל ידי חיידקים "ידידותיים" החיים בסביבתה. כאשר הנ"ל נחלשים מסיבות שונות, הקנדידה הופכת לפטרייה המתרבה במהירות ומייצרת רעלנים המפריעים לתפקודים גופניים רבים הבאים לידי ביטוי בסימפטומים שונים. למטפלים בשיטת אייפק יש נסיון מצטבר ומוצלח בטיפול בקנדידה ע"י בירור, התמקדות וטיפול שורש בגורמים הראשוניים ליציאה מאיזון של המערכת ולשגשוגה של הפטרייה. הטיפול יכול לפיכך לכלול ולשלב היבטים תזונתיים, חיזוק מערכת החיסון, טיפול באלרגיות למזון, טיפול בנושאים רגשיים והעצמת כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף. חשוב לציין שהטיפול בשיטת אייפק אינו מחייב דיאטה קפדנית. בברכה, ליאור טל.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק