כמה שאלות על שיטת האייפק

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

07/10/2012 | 15:40 | מאת: דנה

היי, יש לי המון מחסומים רגשיים שתוקעים אותי בחיים ועוצרים אותי מלעשות המון דברים. אני כבר די מיואשת כי אני כבר די הרבה שנים ככה ואני לא יודעת מה לעשות. שמעתי על אורה גולן, אך הרבה אמרו שהיא שרלטנית, ואין לי יותר מדי כסף ואני רוצה להשקיע בזה כדי לפתור את הבעיה ולהתקדם בחיים אבל אני רוצה להשקיע במשהו בטוח, לכן השאלה שלי היא במה בעצם שונה האייפק מהשיטה שלה, או, האם האייפק באמת יכול לעזור לי לפתור את הבעיות שלי? איך אני אדע שזה אמין? ושאלה שניה, האייפק מוכר ע"י הפסיכולוגיה? המטפלים הם פסיכולוגים, רופאים? ושאלה 3, במידה ואחליט כן לנסות את השיטה, איך אני בוחרת מטפל? יש לך דרך לעזור לי איך להגיע למטפל אמין ונכון, מומחה עם ניסיון? לא רק סתם לפי אזור, אני מעדיפה לנסוע אפילו רחוק בשביל מטפל טוב, אני לא רוצה ללכת בטעות על מישהו שלא כל כך מבין או שלא יצליח לעזור לי ואז הכסף שלי יזרק.. ושאלה 4, כמה טיפולים בערך זה לוקח בד"כ עד שמגיעים לתוצאות? וגם בסביבות כמה זה צריך לעלות? מאות? אלפים? משלמים פר טיפול? איפה מתבצעים הטיפולים? במכון כללי, מכון פרטי, בבית המטפל, או שאצל כל אחד זה אחרת? מצטערת על ריבוי השאלות, אודה לתשובותיך, תודה מראש וחג שמח.

הי דנה, ראשית לכל לגבי סיום פנייתך, אין צורך להצטער, נהפוך הוא. ריבוי השאלות מוכיח כי את מתענית בכך ברצינות. לא התמחיתי בשיטת אורה גולן על כן איני יכול להשיב על שאלותייך בהקשר לכך. בשיטת אייפק ניתן לערוך איבחון ולטפל בנושאים שהזכרת ולמותר לציין כי ההצלחה הטיפולית הינה אינדיבידואלית ולא ניתן לחזות מראש את התוצאה על פי פרמטרים מוגדרים, כפועל יוצא מהטיפול. מנסיונינו, טיפולים בנושאים הללו, מניבים תוצאות בהחלט משביעות רצון,ואף יותר מכך. אנחנו מאמינים בתוצאות מוכחות ולשם אנו מכוונים. ככל שתבחרי בכך,תוכלי לערוך איבחון מסודר ומעמיק אצל מטפל/ת מוסמך,ולקבל מס' טיפולים ובהתאם לכך,להחליט ביחד עם המטפל/ת על ההמשך. שיטת אייפק הינה שיטת טיפול בתחום הרפואה המשלימה וכמי שמעורב בנושא הרגולציה בתחום אני יכול לומר לך כי עוד ארוכה הדרך עד קבלת הכרה של הרפואה המשלימה על ידי המוסדות הרשמיים במדינה. יחד עם זאת כידוע לך נתח מכובד מאד מהציבור מטופל ובהצלחה על ידי הרפואה המשלימה ולא מעט מקרים בנושאים מסויימים אף עם הצלחות מוכחות מרשימות, וטובות לפחות כמו ברפואה הקונבנציונאלית ויתרה מזאת, בתחומים מסויימים כמו אלרגיות לרפואה הקונבנציונאלית אין פתרון ריפויי בשונה משיטת אייפק למשל שמתמחה בביטול אלרגיות ורגישויות עם תוצאות מוכחות בפועל. ישנם פסיכולוגים שמוסמכים לטפל בשיטת אייפק. ואולי תפתיע אותך העובדה שמי שהתחיל ופיתח לראשונה את השיטה ד"ר אורי קניג - הינו פסיכולוג קליני המשלב בעבודתו את שני תחומי הטיפול. לגבי בחירת מטפל תוכלי למצא בפורום תשובות לכך כמענה לשאלות דומות שנישאלו כאן בעבר. למותר לציין כי לא ניתן לצפות מראש כמה טיפולים ידרשו שכן זה תלוי בהרבה מאד גורמים ובנושאים מורכבים וביחד עם זה יתכן ותוכלי לראות תוצאות ראשוניות לאחר מס' טיפולים לא רב. לגבי עלויות הטיפול, כל מטפל/ת גובה על פי התעריף שלו/ה הסדר התשלומים נקבע בתיאום והסכמה הדדית בין המטפל/ת למטופל והטיפול מתבצע בקליניקה של המטפל, באשר היא. מקווה שהתשובה הארוכה והמפורטת הזו הבהירה לך את שביקשת וככל שתהינה לך שאלות נוספות, אשיבך בחפץ לב. אני מאחל לך בריאות טובה וחיים נפלאים. שבוע טוב. אבישי מגל מומחה בטיפול אייפק.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק