הנקה ואייפק

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

25/09/2005 | 21:01 | מאת: אמא מיניקה

שלום, ביתי התינוקת טופלה בהצלחה רבה בשיטת אייפק.החל מגיל 6 שבועות ועד גיל 4 חודשים.התרשמתי עמוקות מהשיטה ומיעילותה. אבל היה דבר אחד שהפריע לי בהגדרות הבסיסיות של השיטה. לפעמים יוצא שיש מרכיב בחלב האם(בעיקר מזון שאני כמיניקה אוכלת)אשר יוצר תגובה אלרגית אצל היונק/ת.השיטה מגדירה זו כרגישות לחלב האם. יש לי הרושם שהיה ראוי יותר לדייק. כאשר אומרים לאמא מיניקה(במיוחד אם זהו ילד ראשון שלה והיא עדיין חסרת בטחון)שהתינוק שלה רגיש לחלב שלה-זה עלול להביא להפסקה מצערת של ההנקה טרם זמנה.מבחינה ביולוגית זהו מקרה נדיר ביותר שתינוק אלרגי לחלב אמו. לכן נראה לי שיהיה מדוייק יותר לומר לאמא מיניקה שהתינוק שלה רגיש למשהו שעובר אליו דרך החלב שלה. גם אם מדובר ברגישות על רקע ריגשי-אפשר לנסות לעבד יחד עם האמא את הרגשות שלה בזמן ההנקה(למשל כעס,מתח,צער וכד'). אבל הייתי שמחה לדעת שמטפלי האייפק מדגישים בפני אימהות מיניקות כי הנקה היא עדיין צורת ההזנה הטובה ביותר עבור כל תינוק באשר הוא. בכבוד רב ובברכת שנה טובה.

25/09/2005 | 21:59 | מאת: ליאור טל

לאמא מניקה, אני שמח על הצלחת הטיפול בבתך. אין לי אלא להצטרף להערתך ולהדגיש את החשיבות וכוחם של כל מילה ומשפט שנאמרים ע"י המטפל בטיפול, קל וחומר בשיטת אייפק בה לאנרגיית המילה יש חשיבות מיוחדת בתהליך הטיפולי. ברצוני להבהיר שבמקרה שלך, אין מדובר בהגדרות של שיטת הטיפול אלא בהגדרה/פירוש של המטפל/ת הספציפי. הנקה היא אכן, (במידת האפשר) צורת ההזנה המועדפת לתינוק. מאחל לך ולמשפחתך שנה טובה ובריאה, ליאור טל

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק