צליאק

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

09/04/2012 | 20:40 | מאת: אור

האם השיטה טובה לריפוי צליאק? האם היו מקרים שהצליחו? http://www.ipecisrael.org/Index.asp?Par=61 שמעתי על טיפול באחת מהשיטות ברפואה משלימה ואמרו לי שהם הצליחו לרפא מישהי אבל זה חזר לה אחרי שנה.

אור שלום וחג שמח. תודה על פנייתך ועל השאלה החשובה שהעלית. הלינק שצירפת מפנה לאתר של עדי שאנן(אשר ניהל לפני,ולאורך שנים את הפורום הנוכחי )והמדבר בעד עצמו. לולא צירפת זאת הייתי מפנה אותך אליו או מבקש ממנו להתייחס בהרחבה, לנושא שהעלית. כידוע מדובר בנושא מורכב,בעייתי מאד,ולא פשוט,קל וחומר לטיפול. למותר לציין שלא אוכל להתייחס לאשר ציינת ששמעת על "טיפול באחת השיטות ברפואה המשלימה" אך בהחלט אני יכול להציע לך ולכל מי שמעוניין בכך לפנות ישירות לעדי שאנן ולקבל ממנו את האינפורמציה הרלוונטית. לי,אישית,לא ידוע על הצלחות מוכחות באמצעות טיפול בשיטת אייפק מעבר לאשר ניכתב בלינק שצירפת. בכל מקרה בריאות טובה וחג שמח. אבישי מגל - מטפל אייפק - מומחה.

10/04/2012 | 11:17 | מאת: עדי שאנן

אכן, כפי שראיתם בקישור, יש לנו מקרה של הצלחה עם חולת צליאק. הסיבה שיש רק מקרה אחד היא שחולי צליאק פוחדים מאוד מכל שינוי ולא מאמינים שאפשר. אם נוסיף על זה את העובדה שגלוטן אינו בריא באופן כללי, הרי שחולי צליאק משלימים עם מצבם ולא מחפשים ריפוי. לאחרונה, עקב המקרה של מעיין, החלו מספר חולי צליאק נוספים בתהליך ואני מקווה שיצטרפו עוד ועוד. לגבי קיום מחקר בנושא, בינתיים אינני מקבל שיתוף פעולה מרופאי הגאסטרו, ששיתופם במחקר חיוני. אני מקווה שבקרוב יהיה שינוי בעניין זה. בינתיים אני מזמין חולי צליאק להעז ולהגיע לטיפול, שכן אני משוכנע שניתן לחזור על ההצלחה של מעיין עם רוב חולי הצליאק ולאפשר להם חופש לחיים נורמליים, אם כי לא כדאי לצרוך הרבה גלוטן, וזה נכון לגבי כולנו... חג שמח! עדי שאנן

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק