עד כמה הIPEC מבחין בין סוגי אבקנים?

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

23/09/2005 | 23:38 | מאת: טל

בהצלחה עם הפורום, שאלת פתיחה כבדה... טופלתי אצל מטפלת IPEC נגד אלרגיה של שנים שהתבטאה בעיקר בנזלת. אפשר לומר שמצבי השתפר יפה באופן קבוע אך לא לחלוטין. לדעתי (וגם לפי הטסטים אצלה) יש רגישות לאבק ואבקנים, אפשר לומר שזה נשאר עדיין בעצמה נמוכה יותר אך מטרידה, אני מאמין שהאבקנים הכי משפיע כי אני רגיש לאיזורים מסויימים של מכרים שלי כאשר אני בנסיעות. איפה הבעיה? לדעתי לא היה פירוט ואבחנה לפי סוגי אבקנים אצלה (שלא כמו שאר הדברים), ודווקא בנושא כזה שאפילו בעיתון הארץ יש טבלאות המפרטות את רמת האבקנים מכל סוג באויר היא לא איבחנה לעומק ואולי כאן יש חיסרון, כי קשה לטפל בתחום גדול כזה ללא כניסה לקטנות. האם הבעיה של חוסר הכניסה לסוגי האבקנים היא אצל המטפלת או אצל השיטה? מה ניתן עוד לעשות? תודה מראש...

24/09/2005 | 02:24 | מאת: עדי שאנן

שלום טל, את בהחלט צודקת. ניתן וצריך, במקרים מסויימים, כשלך, לאבחן ספציפית את האבקנים להם את עדיין רגישה. אני עמל בימים אלה, בין השאר, גם על רשימה מלאה של אבקני ארצנו, אותה אפיץ בין המטפלים. בינתיים, את יכולה לחזור למטפלת שלך וביחד איתה, בעזרת העיתון ומקורות מידע נוספים, לאבחן ולטפל באבקנים שתאתרו. בהצלחה, עדי

24/09/2005 | 17:09 | מאת: טל

תודה על תשובתך, אני ממש שמח (ולא שמחה) שאתה מתעסק עם זה כי נראה לי שזה הפתרון מבחינתי. 1. מתי לדעתך אוכל לגשת אליה שכבר יהייה בידיה את החומר ממך, אם יהייה? 2. האם יספיק אם אבוא עם גזרי עיתון שבו שמות האבקנים? הרי אני לא יודע מה ההבדלים ביניהם וכמובן שדגימות אין לי אז איך זה יעזור? שבוע טוב

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק