שוקלת לימודי אייפק

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

29/06/2009 | 21:34 | מאת: תמר

אי שוקלת לימודי אייפק. התרשמתי מאתר אייפק ישראל שהנושא מאוד מעניין. מתגובות שראיתי בפורום זה ואחרים הבנתי שאייפק נועד בעיקר לטיפול באלרגיות. האם השיטה נועדה לדברים שאינם נובעים מרקע אלרגני? פשוט חשוב לי מאוד להשקיע את זמני וכספי בתחום מקיף. תודה

30/06/2009 | 03:10 | מאת: עדי שאנן

שלום תמר, הפורומים מטעים במקצת, כיוון שהם משקפים את התעניינות הציבור יותר מאשר את מהות השיטה. אמנם, השיטה נותנת מענה מעולה לאלרגיות, ואמנם מכך נגזרות אפשרויות מדהימות לטיפול יעיל וארוך-טווח במגוון רחב של תסמינים, אולם השיטה היא במהותה הוליסטית, כלומר מטפלת במכלול הגוף-נפש. בשיטה מגוון רחב של תובנות, גישות וטכניקות אבחוניות וטיפוליות, המטפלות מהיסוד בבעיות רבות מאוד - פיזיות, רגשיות ופסיכוסומאטיות. אני מפנה אותך לדף ספציפי באתר, ממנו תוכלי הן להתרשם והן לעבור לדפים נוספים, שיעזרו לך להבין את מהותה של השיטה. http://www.ipechealth.com/Page.asp?Par=6&id=131 בהצלחה בדרכך! עדי שאנן

30/06/2009 | 10:04 | מאת: ליאור טל

שלום תמר, כמו שתארת, גם אנו מודעים לעובדה שיש התייחסות יתר בפורומים ליכולות של שיטת אייפק בטיפול באלרגיות ובמצבים פיזיים אחרים. הנכון הוא ששיטת אייפק הינה שילוב ייחודי של גישות פסיכולוגיות עם מיטב שיטות הטיפול האלטרנטיביות. כלומר, שיטת אייפק היא שיטת טיפול הוליסטית במערכת הגוף-נפש הפועלת עפ"י התפיסה שמצבים פיזיולוגיים יכולים להשפיע על הדרך בה אנחנו חושבים, מרגישים ומתנהגים ומצבים פסיכולוגיים יכולים להוות סיבות מכריעות בהיווצרות סינדרומים פיזיים. למיטב הכרתי, הפן הפסיכולוגי בטיפול אייפק הוא מהמפותחים ביותר במקצועות הרפואה המשלימה. להתרשמות נוספת, אני ממליץ לך לקרוא את המאמרים בקטגוריית מידע מקצועי-מאמרים מקצועיים ואת תוכניות הלימודים השונות באתר: www.ipec.co.il קיץ נעים ובהצלחה! ליאור טל

30/06/2009 | 10:51 | מאת: תמר

שלום לליאור טל ולעדי שאנן, תודה רבה על תגובתכם. נכנסתי ללינק של עדי שאנן, וכבר קודם נכנסתי לאתר של אייםק וקראתי הרבה אודות השיטה. יש לי מעין שאלת הבהרה כדי להבין טוב יותר. מעבר לרמה הפסיכולוגית, נפשית, גישה אל התת מודע וכל אלה, שהם מרתקים ומייצרים לפי מה שהבנתי תגובות אלרגיות ופסיכוסומטיות שעשויות להיות בלתי נסבלות, האם יש פן פיזי לשיטה הקשור למשל לאדם שנתפסו לו שרירים או שסובל מפריצת דיסק או כאבי ראש חריפים/ מיגרנות? או למשל האם השיטה מתאימה לטיפול בדלקת בגידים או בכתף קפואה, אנשים שיש להם מגבלה להזיז את הצוואר וכד' (לא רק לאנשים שנתספים להם השרירים מפעילות ספורטיבית אלא למשל גם לאנשים שמרוב מתח, שריר הלך ונתפס כל כך חזק שכאילו יש מגבלת תנועה לאיבר/ אזור מסויים בגוף? או כאלה שמתקשים לבלוע אוכל, דבר שלהערכתי גם נובע מסטרס? (למדתי שנה רפלקסולוגיה ואני מתלבטת בין כיוון של עיסוי רפואי או אייפק?) תודה תמר

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק