אלרגיה לביצים

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

14/12/2008 | 20:56 | מאת: רחל

לבתנו בת שנתיים וחצי יש אטופיק דרמטיטיס ולהשערתי מאד מחמיר כאשר אוכלת ביצים ושומשום, בבדיקות אלרגיה של טסטים בגב יצא שהיא לא אלרגית, למרות זאת שאלתי היא האם תיתכן אלרגיה מסויימת לביצים שתבוא לידי ביטוי רק יום יומיים לאחר האכילה דרך פריחת אטופיק?

18/12/2008 | 20:10 | מאת: ליאור טל

שלום רחל, יש להבחין בין אלרגיה למזון שקשורה בתגובה חיסונית של הגוף, לבין אי סבילות למזון שיכולה לדוגמא לנבוע מחסר באינזים מסויים שאמור לעזור בפירוק אותו מזון. אכן ישנן תגובות רגישותיות מהירות וישנן תגובות מאוחרות יותר. גם ביצים וגם שומשום נחשבים למזונות אלרגניים ולכן ייתכן קשר בין התחושה שלך לרגישות בתך. בשיטת אייפק בעזרת מבחן השרירים יהיה ניתן לבחון עם הגוף את השערתך כמו גם לבדוק גורמים רבים אחרים: תזונתיים, פיזיולוגיים, סביבתיים וגם רגשיים שיכולים להיות מעורבים כגורמי מקור וכטריגרים להחמרה. אטופיק דרמטיטיס היא מבעיות העור המטופלות ביותר במרפאותנו ולמטפלים רבים נסיון רב עם הבעיה. יתרון נוסף של השיטה הוא ביכולת הטיפול בתינוקות ובפעוטות בגיל של בתך. רשימת מטפלים לפי איזורי מגורים תוכלי למצוא באתר www.ipec.co.il חג חנוכה שמח, ליאור טל מטפל בכיר ומורה בשיטת אייפק

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק