טיפול בדלקת כרונית של המעי

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

15/04/2008 | 11:14 | מאת: א

שלום רב, אני בת 32, לאחר לידה שניה. לאחרונה אובחנתי (באמצעות קולונוסקופיה) כחולה בקוליטיס כרונית והגסטרואנטרולוג ממליץ על טיפול תרופתי כרוני. כרגע (ומזה כחודשיים) אין לי סימפטומים ואני חשה מצויין. האם שיטת אייפק מתאימה לטיפול במחלה זו, ואם כן, כיצד ניתן ליצור עמכם קשר? תודה וחג שמח, א'

16/04/2008 | 23:36 | מאת: ליאור טל

א' שלום, אני שמח לשמוע על ההטבה בסימפטומים אך לא הבנתי מדברייך אם הטבה זו הושגה בעקבות לקיחת התרופות. דלקת כרונית של המעי היא מחלה שיש לבחון במספר כיוונים: גנטיקה, תזונה, אלרגיות ורגישויות, אוטואימוניה, אורח חיים, נושאים רגשיים ועוד. בשיטת אייפק, בעזרת מבחן השרירים ככלי ביופידבק לחלקים הלא מודעים בגוף ניתן לבחון את הגורמים הנ"ל ולהציע עפ"י הממצאים את דרך הטיפול המתאימה ביותר. מנסיוני, שיטה זו יעילה מאד בטיפול במחלות דרכי העיכול. באתר www.ipec.co.il תוכלי למצוא מידע נוסף על השיטה, רשימת מטפלים מוסמכים ואת דרכי ההתקשרות עמם. מאחל לך ולמשפחתך, חג חירות שמח! ליאור טל

17/04/2008 | 08:27 | מאת: א'

שלום ליאור, תודה על תגובתך! לתהייתך, ההטבה הושגה ללא נטילת תרופות. לאחר מה שהיה בדעבד התקף, בצעתי קולונוסקופיה שאלה היו ממצאיה. הקולונוסקופיה, אגב, נלקחה לאחר שההתקף שכך ואני מטופלת (עוד לפני כן וגם כעת) בדיקור ושיאצו, שלדעתי תרמו להטבה. הבעיה היא שכעת, הגם שאני חשה מצוין, הרופא מתעקש שעלי לנטול טיפול תרופתי, דבר שבאופן טבעי, מאד לא מתאים לי, לאור מצבי וכמובן לאור ההשלכות שיש לנטילת טיפול אגרסיבי שכזה. ברשותך אחדד את שאלתי, האם טיפול בשיטת אייפק מסוגל לרפא את המחלה או רק לטפל בסימפטומים? שוב תודה וחג שמך גם לך ולמשפחתך, א'

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק