קוצר נשימה חרדתי

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

29/05/2007 | 15:34 | מאת: אור

שלום, לבעלי יש קוצר נשימה חמור עקב לחץ וחרדה. איך ניתן לעזור לו בעזרת IPEC?

29/05/2007 | 22:27 | מאת: ליאור טל

שלום אור, חרדה היא התנהגות פיסיולוגית ותגובה פסיכולוגית גם יחד והינה תגובתו של הגוף לאיום פנימי ולא מודע להבדיל מפחד שהינו תגובה לאיום מוגדר. מתח וחרדה הם בדרך כלל תגובות טבעיות ובריאות של הגוף כדי להתגונן אך כאשר החרדה פוגעת בתפקוד או גורמת לסימפטומים חמורים מובן שיש לטפל בה. לחץ וחרדה יכולים להתבטא סימפטומטית באופנים שונים ובדרגות חומרה שונות. בשיטת IPEC, בעזרת מבחן הביופידבק של מערכת השרירים (קינסיולוגיה) ניתן לברר האם ישנן אמונות פנימיות, דפוסי חשיבה והתנהגות, טראומות או נושאים קונפליקטואליים אחרים בחלקים הלא מודעים של הגוף שגורמים להתקפי החרדה ומתבטאים אצל בעלך בקוצר נשימה. שיטת IPEC הינה שיטה יעילה מאד לטיפול במצבים כאלו בזכות כלים אבחנתיים וטיפוליים יחודיים המסייעים להחזרת מערכת הגוף-נפש לאיזון ובריאות. מאחל לך ולבעלך בריאות שלמה, ליאור טל.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק