מזל טוב על הפורום

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

01/09/2005 | 15:27 | מאת: נעמי

רציתי לשאול האם השיטה יכולה להועיל למי שלא מסוגל לעכל לקטוז? האם אוכל לחזור לאכול מעדני חלב אחרי השיטה? איך זה בעצם יכול להיות? כרגע הגוף שלי מגיב בקריסה אם אני אוכלת חלב, מה יקרה אחרי הטיפול?

01/09/2005 | 22:53 | מאת: ליאור טל

נעמי שלום, ראשית יש להבחין בין אלרגיה למזון (בד"כ למרכיב החלבוני) הכרוכה בתגובה אלרגית-חיסונית לצריכת אותו מזון, לבין אי סבילות למזון הנוצרת כאשר לאדם יש חוסר באנזימי עיכול מסוימים או ליקוי מטבולי כלשהו אשר פוגע בעיכולו השלם והטמעתו של גורם מזון זה. לפי דבריך מדובר באי סבילות לסוכר החלב - לקטוז כלאמר מחסור חלקי או שלם באנזים לקטאז. באופן כללי עולה רמת הלקטאז בעובר בתקופת ההריון ונשארת גבוהה עם ההנקה. בתקופת הגמילה יורדת באופן טבעי רמת הלקטאז. מבחינה פיזיולוגית הפרשת הלקטאז הייתה צריכה להסתיים לאחר היניקה אבל האדם ממשיך לצרוך מוצרי חלב מעבר לתקופת היניקה ולכן ייצור הלקטאז בתאי הרירית נמשך. אי סבילות של מוצרי חלב איננה תמיד תוצאה של חסר לקטאז, ישנן סיבות שונות לרגישות לחלב וחריפות שונה לבעיה. שיטת IPEC מתמחה בטיפול באלרגיות ורגישויות למינהן ובאי סבילויות למזונות ומרכיבים שונים ויש לנו נסיון רב ומצטבר בטיפול באלרגיות ורגישויות למרכיבי החלב. באבחון נוכל לדעת בעזרת מבחן השרירים אם אכן הרגישות היא רק ללקטוז או שישנם מרכיבים נוספים לבעיה. בטיפול באלרגיות בשיטת IPEC משנים בעזרת טכניקה אנרגטית, את הזיכרון השלילי של מערכת החיסון של הגוף לאלרגן על מנת שלא תגיב עוד ברגישות יתר לאותו גורם. בטיפול באי סבילות למזון מעודדים את יכולת הגוף לייצר את אותו אנזים/גורם מטבולי חסר. במקביל, בהתאם לתוצאות מבחן השרירים ינתנו ההמלצות התזונתיות המתאימות לך. מאחל לך בריאות, ליאור טל

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק