נמק

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

11/08/2006 | 19:37 | מאת: אילנית

שלום טל אני בת 23,נשלחתי לעשות בדיקת mri לפני כשבועיים,בשל כאבים עזים בירך שמאל (כמו כן אני מטופלת בתרופות לדלקת פרקים חריפה.בינהם מטרוטרקסאט,פרדניזון,רמיקייד וארתופן לעיתים) התוצאות הן אלו: mriשל מפרקי הירכיים בלי ועם גדולינום: יש ארוזיות עמוקות בשני מפרקי הירכיים. משמאל באצטבלום עם תוכן שעובר האדרה ובצקת עצם מסביב. מימין-יש מוקד קטן באצבלום ללא האדרה ונגע גדול יותר בראש הפמור המזכיר בצורתו avn אלא במודובר במוקדים "נושקים" יתכן ומדובר בארוזיות על רקע אותו תהליך panvs. יש האדרה ועיבוי משני הצדדים. לסיכום: עדות לתהליך מפרקי דו-צדדי כנראה דלקתי הגורום לארוזיות באצטבלום מימין כנראה ל-avn בראש הפמור. דרוש מעקב. אני לא כ"כ בטוחה לגבי כל מה שזה אומר כמו כן הרופאה המטפלת בי חשבה כי ככל הנראה יש דלקת המפרק הירך ולכן הקדימה את הטיפול ברמיקייד(היא משערת כי זוהי "שארית" מהדלקת הגדולה שהייתה לי בגוף..)אבל הבדיקות דם שלי תקינותבכל אופן הקדמת התרופה לא הביאה לשיפור כלשהו . אני חייבת לציין שחוץ מהצליעה ברגל שמאל ,והכאבים שמתרבים ככל שאני מתאמצת..אני מרגישה ממש טוב והשיפור הגדול ניכר עליי... אני פשוט לא רוצה לעשות טעויות ומעוניית לשמוע מה דעתך,מה אני יכולה לעשות עוד חוץ מלחכות..הרפואה הקונבנציונאלית ממליצה פשוט על כדורים נגד כאבים וציפייה מתמשכת עד לניתוח שיחליף את המפרק..אני לא מוכנה לשבת בחיבוק ידיים,אולי יש איזשהו משהו שיכול לעזור לי לא לקבל נמק במפרק הירך?? מה אתה ממליץ לי לעשות?דברים שכדאי לי לשים לב אליהם ?..וכו'.. בשנה האחרונה עברתי כ"כ הרבה עם המחלה הפתאומית והקשה וכעת עם השיפור הגדול אני רוצה לעשות את המקסימום לפני שחס וחלילה מצבי יחמיר בתודה והערכה רבה אילנית.

14/08/2006 | 02:34 | מאת: עדי שאנן

שלום אילנית, את מתארת מצב נדיר, מורכב ולא לחלוטין ברור - כנראה גם לרופאים המטפלים בך. יתכן שישנן דרכים טבעיות לעזור לך. כדי לדעת האם אכן ישנן דרכים כאלה ומהן, יש לבצע אבחון יסודי אצל מטפל/ת שאת סומכת עליו/ה. יש רשימת מטפלים באתר www.ipec.co.il בעיקרון, במקרה כזה הייתי בודק אפשרות לשימוש בתוספי מזון מיוחדים. תוכלי לפנות אלי במייל ואנסה לעזור לך למצוא כיוון מוצלח. בהצלחה רבה לך, עדי שאנן

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק