שבר במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/01/2001 | 15:21 | מאת: יחיא אורית

בני בן שנתיים +4 ונקבע שיש לו שבר במפשעה בצד ימין, ובעוד כחודשיים הוא אמור לעבור ניתוח במסגרת אישפוז יום בביה"ח בלינסון, ברצוני לשאול אותך דברים שמטרידים אותי כאם: האם הניתוח מסובך? עד כמה זה יכול לכאוב? ואיך משכחים כאבים לילד בגיל הזה? ואילו פעילוחות הוא לא יוכל לעשות באותם ימים? וכמה זמן ימשך הכאב? מחכה לתגבותך תודה אורית

14/01/2001 | 21:51 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אורית, כמו למבוגר כך גם לילדים הניתוח אינו מסובך, והוא כואב, בימים הראשונים יזדקק למשכחי כאבים אם בזריקות ואח"כ בסירופ אותו תקבלי מהמנתח, לרוב ילדים מלחימים במהירות ואחיר מס' ימים יוכל לחזור לפעילות רגילה. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה