דלקת חריפה בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/12/2000 | 17:54 | מאת: אבישי

לפני כשנה וחצי עברתי דלקת חריפה בלבלב (Acute Pancriatitis), כתוצאה ממנה אושפזתי למשך שלושה שבועות. כתוצאה מהדלקת הפכתי לסכרתי (מטופל בגלוקומין 850 ללא הצלחה מרובה). ב-CT שונים שערכתי לאחר הדלקת הודגם צוואר לבלב המוגדר כ"מעובה" או מגושם", לפני כחצי שנה עברתי FNA של הלבלב לשלילת תהליך "תופס מקום" אולם לא נמצא בו כל ממצא. מדי פעם אני חש בכאבים באזור הבטן המקרינים לעיתים גם לגב באזור "חגורת הכאב", אולם הם חולפים לאחר מספר שעות. שאלתי היא מדוע הלבלב ממשיך להיות מוגדל? בחיפושים שונים שערכתי ראיתי התייחסויות לאפשרויות של ציסטה, רקמה צלקתית, גלדים וכו' האם יש טעם בביצוע בדיקות/טיפולים נוספים? תודה, אבישי

30/12/2000 | 13:09 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אבישי, תארת תופעות של דלקת כרונית של הלבלב. המחלה לרוב ללא סיבה ונובעת מתהליך כימי דלקתי ולעיתים עם זיהום חידקי באיבר המפריש אנזימים חזקים המשמשים לעיכול. אם נישללו בעיות אחרות וגידולים בכל הבדיקות שעברת אין אלא להמתין למחלה שתחלוף רצוי להמשיך במעקב על ידי CT פעם במספר חודשים ואל תתיאש היות והממצא בצילומים עלול להשאר כך זמן רב גם כאשר תחוש טוב לחלוטין. הדבר נובע מהצתלקות ובצקת של הלבלב. בדיקת איבחון נוספת הינה ERCP אותה מבצעים רופאי גסטרו. דר' ויזר

31/12/2000 | 13:29 | מאת: אבישי

תודה על תשובתך המהירה והמלאה. מהי בדיקת ERCP? תודה, אבישי

מנהל פורום כירורגיה