ביקורת לאחר ניתוח חסימת מעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/12/2000 | 12:38 | מאת: שרית

שלום! בתי בת 1/2 3 כיום. בזמן ההריון שלי איתה, גילו שיש לה חסימה במעיים. בגיל יומיים היא נותחה והעניין תוקן. לאחר חמישה חודשים היא החלה להקיא והתברר שהיה בקע שאליו נכנסו המעיים וכמעט הגיע לידי נמק אך לאחר ניתוח הבעיה נפתרה. עד גיל שנתיים הייתי בביקורות איתה בביה"ח בו היא נותחה, לאחר מכן קופ"ח לא הסכימה לכך ודרשה שהביקורת תעשה ע"י כירורג ילדים בקופה עצמה. אני לא הסכמתי שרופא שאין לו את התיק הרפואי שלה יערוך ביקורת ולכן מגיל שנתיים לא נערכה ביקורת. יש לציין כי היא כעת אוכלת כמו כל ילד אחר ולא מתלוננת על תחושות כלשהן. השאלה שלי היא האם יש לעשות לה ביקורת בגיל זה והאם הקופה יכולה לחייב אותי ללכת לכירורג מטעמה ולא לספק לי טופס התחייבות לביקורת בביה"ח. לתשובתך אודה.

29/12/2000 | 16:50 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרית, מקוה שהכל ימשיך להיות בסדר, אין סיבה לסרב לך לבקורת על ידי המחלקה המנתחת אך גם אין טעם להתעקש אם בידך סיכום מפורט מהאישפוזים והנתוחים כירורג ילדים יוכל להמשיך את המעקב השגרתי. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה