פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/08/2000 | 15:06 | מאת: guy

אני בן 35 וסובל כבר שנים מכאבים חוזרים בפי הטבעת. תמיד ה"תופעה" חלפה אחרי מספר שבועות אולם הפעם אני סובל מכך כבר שלושה חודשים ברציפות, עם שיאים של כאב אשר מונע מימני פעילות סדירה. לבסוף פניתי לרופא כירוג-פרוקטולוג, אשר עקב המצב האקוטי לא הצליח לבצע בדיקת רקטוסקופיה ואיבחן (בלי יכולת בדיקה חודרת) כי ככל הניראה מדובר בפיסורה ובנוסף יש גם טחורים חיצוניים אשר לטענתו לא מהם מקור הכאב. לבקשתי רשם לי הרופא טיפול תרופתי. משחת ניטרוגליצרים .02% וכן אבקת נובולקס. ניסיתי את הטיפול במשך שלושה ימים וללא כל הקלה, בנוסף נראה לי כי לאבקת הנובולקס תופעות לואי קשות של בחילות וגזים. שאלותי הן: האם קיימים טיפולים תרופתיים אחרים לתופעה ? כיצד להימנע מהניתוח, אותו איני מעוניין לעבור ? בתודה מראש

13/08/2000 | 21:35 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום לך גיא ראשית ברצוני להפנותך למאמר בנושאhttp://www.doctors.co.il/surgery/article/229/ במאמר מפורטות מרבית התשובות לשאלותיך. לעיתים אין מנוס מניתוח, הטיפול שניסית הוא הטוב ביותר אך המחלה מטיבעה נוטה לחזור. ולכן לאזור אומץ לגשת לכירורג ולבקש תור לניתוח. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה