גידול סרטני במעי הגס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/12/2000 | 01:00 | מאת: uriel

אבי בן 70 לערך , נתגלה אצלו כעת גידול סרטני במעי הגס . אנו נדרשים להתייחס לעניין כאשר רמת הידיעה בנושא היא אפסית , אשר על כן , אתאר את אשר ידוע לי ואודה מאוד להתייחסותך . להלן תיאור החולה : סובל מסכרת שנים רבות , בעיות לב , אנמיה ,כושר ספיגה לקוי של הכליות . בעבר היה אירוע של שיתוק חלקי . הרופא מסר כי הגידול במצב של נמק ומדמם .גובה 25 ס"מ . שאלות : 1 מה ההסתברות להצלחת הניתוח ? 2 אילו מגבלות יהיו לאבי כתוצאה מהניתוח ? 3 האם את צרכיו ימשיך לעשות כדרך הטבע גם לאחר הניתוח , האם אני יחכול לדרוש זאת ? 4 האם יש מקום המתמחה בניתוחים מסוג זה ? 5 מהם הדברים המרכזיים שעלי לשים לב קודם הניתוח ? אודה להתייחסותך ותודה מראש ( שלחתי שאילתה נוספת כתוצאה מחוסר ידיעה ) אוריאל

23/12/2000 | 14:49 | מאת: ברטו

כפי הנראה שמי וכתובתי מצורפים לנושא שאינני קשור אליו וגם לא הגשתי שאילה בנושא כירורגיה.

24/12/2000 | 19:19 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אוריאל, גידול כזה כפי שתארת דורש כריתה בניתוח, כמובן שהמחלקה המאשפזת תכין את אביך לניתוח מכל הבחינות האחרות, לב, לחץ דם, סכרת ועוד. הניתוח מבוצע בכל מחלקה כירורגית בכל בית חולים ואין התמחות ספציפית לנושא זה. הסיכוי שניתן יהי לחבר את המעי מחדש גדול וקרוב לודאי שאביך יוכל להמשיך לתפקד כרגיל לאחר ההחלמה. כמובן שלפני ניתוח כזה בחולה מסובך יש לשים לב לכל בעיותיו, ולחפש אחר התפשטות של הגידול הן במקום והן חיפוש אחר גרורות מרוחקות. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה