הדבקויות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/12/2000 | 12:53 | מאת: ליאת

לדר ויזר שלום. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת ציסטה שחלתית ע"י לפרסקופיה בפתיחת בטן (חתך די קטן), עם מהלך ניתוח תקין. שלושה ימים לאחר הניתוח השתחררתי הביתה ובמשך שבועיים רוב הזמן שכבתי במיטה מתוך הנחה שהריפוי יהיה יעיל יותר ושלא יווצרו סיבוכים. כעבור כ- 2-3 חודשים התברר שנוצרו הדבקויות רבות המשבשים את פעילות המעי הגס (המתבטאות בקושי רב ביציאות - נכון להיום אני נעזרת בתרופות משלשלות). שאלותיי : 1. האם יתכן היווצרות הדבקויות כתוצאה משכיבה ממושכת לאחר הניתוח ? 2. האם יש פתרון /פתרונות להחזרת המעיים לתפקוד תקין (תרופתי,ניתוח,התעמלות,רפואה קונבנציונלית או אחר) ? 3.איזו בדיקה היא הכי מהימנה לוודא את מקומם המדוייק של ההדבקויות בחלל הבטן ? אני מודאגת מאוד ומודה לך מראש על התשובות לכל שאלותיי .

22/12/2000 | 12:55 | מאת: ליאת

גילי 24

22/12/2000 | 19:05 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ליאת, לאחר כל ניתוח ולו גם הזעיר ביותר נוצרות הדבקויות, לרוב הטבע חזק מאיתנו ופעילות המעיים חוזרת לתיקונה לעיתים זה לוקח זמן רב יותר, שכיבה ממושכת אינה מזיקה לנושא אך עצם חוסר הפעילות גורם עצמו לעצירות, מציע כי תמתיני עוד כחודש ואח"כ תפני לעזרה לרופא מטפל. נסי בינתיים לשתות הרבה, ולאכול רגיל וכמובן להשתמש במשלשל קל טבעי. לא ניתן לאבחון הדבקויות בצילומים, אך ניתן לבדוק את המעיים עם חומר ניגודי כגון צילום חוקן בריום. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה