יתר חום ממאיר במתן הרדמה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/01/2004 | 19:07 | מאת: רחל

שלום רב לפני כ10 שנים ניתנה לבתי הרדמה בעת ניתוח להוצאת שקדים(כיום היא בת 13 ) הילדה פיתחה יתר חום ממאיר והתכוצויות, נאמר לנו שהיא תגיע לגיל בוגר יותר יערכו לה ביופסית שריר כדי לבדוק אם חומרי ההרדמה עדיין משפעים עליה לרעה מסוג איזפלורן ועוד..מאז היא לא עברה שום ניתוח והחששות היו גבוהים מאוד אפילו אצל רופא השיניים .בימים אלו היא אמורה לעבור את הביופסיה בהרדמה מקומית רציתי לשאול מה קורה אם גם חומרי ההרדמה המקומית יגרמו לה לתגובות הנ"ל . הרופאה המרדימה שוללת את האפשרות הזו אבל אני לא רגועה.כמו כן ידוע לי שהמקרה הוא די נדיר מה אתה יכול לספר לי עוד על מקרים כאלה תודה רבה אמא מודאגת

27/01/2004 | 09:37 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום רחל. כל עוד יודעים על כך ומודעים לנונשא אין מקום לדאגה ויש להמנע מהחומרים הגורמים לתופעה . החומרים להרדמה מקומית לא נכללים בקבוצה הזו. יש צורך להיות בקשר עם מחלקת הרדמה לברור המשך.

מנהל פורום כירורגיה