בעיית בטן.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/08/2000 | 15:23 | מאת: אילן

דר ויזר שלום.אני בן 30 ומזה 5 שנים אני סובל מהתקפות אלימות של כאבי בטן והקאות הנימשכים כ12 שעות לערך. כששום תרופה אינה עוזרת כגון פרמין גאסטרו משכחים וכיוצא בהללו.כמוכןגם בחדרי המיון שאליהם היגעתי בזמן התקפה לא נימצאה שום בעיה היכולה להצביע כגורם להתקפות גם בבדיקות הגסטרסקופיה חוקן בריום.דם. שתן. צואה ואחרים לא נימצאה שום בעיה.תדירות ההתקפות אינה סדירה ויכולה לירות פעמיים בחודש. או פעם בחצי שנה ההתקפות אינן מלוות בחום.ונישללה אפשרות של FMF.אודה לך.על תשובתך

12/08/2000 | 17:51 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אילן נראה כי עברת את כל הברור הניתן, ספר מעט יותר על ההתקפים, מתי מופיעים באיזה חלק של היממה, האם קשור באוכל מסוים, באיזה חלק של הבטן, האם יש כאבי ראש עם ההתקפים האם בצעת סונר של הבטן או סי.טי.? חזור אלינו שוב דר' ויזר

12/08/2000 | 20:55 | מאת: אילן

דר ויזר שלום.באשר לשאלתך אין לי כאבי ראש בזמן התקפה ואכן כן עשיתי בדיקת סונר אך לא סי.טי מיכיון שלא נידרשתי לכך.הכאבים מיתמקדים בחלק העליון של הבטן .כאבים עזים עם הקרנה לגב. ככול ששמתי לב אין מאכל או מצב שאני יכול להצביע עליו כגורם להתקפה. כעבור שעות מיספר של כאבים בילתי נסבלים.אני מתחיל להקיא לסרוגיןעד הרירית .לאחר מכן הכאבים חולפים התאבון חוזר ואני חוזר לתפקד כרגיל עד הפעם הבאה.ברוב המקרים ההתקפה מתחילה בערב ומסתימת בבוקר מכיוון שכול הרופאים וחדרי המיון אליהם פניתי לא הצליחו לאבחן מחלה כלשהי .שאלתי היא האם ניתקלת בבעיה דומה ואם כן מה הפיתרון לכך. תודה מראש.אילן.

12/08/2000 | 20:55 | מאת: אילן

דר ויזר שלום.באשר לשאלתך אין לי כאבי ראש בזמן התקפה ואכן כן עשיתי בדיקת סונר אך לא סי.טי מיכיון שלא נידרשתי לכך.הכאבים מיתמקדים בחלק העליון של הבטן .כאבים עזים עם הקרנה לגב. ככול ששמתי לב אין מאכל או מצב שאני יכול להצביע עליו כגורם להתקפה. כעבור שעות מיספר של כאבים בילתי נסבלים.אני מתחיל להקיא לסרוגיןעד הרירית .לאחר מכן הכאבים חולפים התאבון חוזר ואני חוזר לתפקד כרגיל עד הפעם הבאה.ברוב המקרים ההתקפה מתחילה בערב ומסתימת בבוקר מכיוון שכול הרופאים וחדרי המיון אליהם פניתי לא הצליחו לאבחן מחלה כלשהי .שאלתי היא האם ניתקלת בבעיה דומה ואם כן מה הפיתרון לכך. תודה מראש.אילן.

מנהל פורום כירורגיה