בקע בתבור

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/12/2000 | 14:06 | מאת: נירית

לפני כשנה מיד אחרי הלידה השלישית רופא כרורג בדק אותי ואמר לי כי עלי לעבור ניתוח שכן יש לי בקע די גדול (3 ס"מ) בתבור. מסתבר שגם לתינוק יש בקע באותו אזור וגם לבת (בת - 8) יש בקע באותו אזור. להלן מס' שאלות: 1. עוד מהילדות זכור לי אותו מבנה בטן תחתונה נפוחה( כמו בתמונות של ילדים מורעבים- למרות שלא הייתי רזה ולא שמנה), כבר מילדותי, האם זה בגלל הבקע,? גם לילדים שלי אותו מבנה, האם זה תורשתי? 2. אף פעם לא יכולתי לתרגל כפיפות בטן, וגם הבת מתקשה בבית הספר, האם זה בגלל הבקע, האם מותר לה לבצע כפיפות בטן במסגרת שעור התעמלות? האם תרגול כזה יכול לבוא במקום נתוח? 3. ידוע לי שעלי לעבור ניתוח. מה משך זמן האשפוז, וההחלמה (חשוב לי על מנת להתארגן עם שלושה ילדים קטנים + עבודה במשרה מלאה מחוץ לבית. תודה

05/12/2000 | 17:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום נירית, ראשית קראי את המאמרים בנושאhttp://www.doctors.co.il/surgery/article/237/ הבעיה אינה במבנה הבטן אלא הנקודת הטבור שהיא אזור של חולשה ומשם נוצר הבקע, לילדים עם הגדילה יש נטיה לבקע להעלם ולכן יש להמתין עד לגיל 5 לפחות. לגבייך המצב שונה ואני ממליץ על ניתוח ניתן לחזור לפעילות כמעט מלאה כשבועיים שלושה לאחר הניתוח התעמלות עוזרת לחיזוק השרירים אך אינה מונעת בקע. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה