ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/11/2000 | 13:53 | מאת: עדה

שלום רב, בעלי עבר לפני כשנתיים ניתוח בקע משפעתי אצל פרופ' חשמונאי מרמב"ם. מאז הניתוח לא חל שיפור משמעותי וכיום, עדיין מופיעים כאבים מפעם לפעם, לא תמיד בקשר ישיר למידת המאמץ שהוא ביצע קודם לכאבים. האם יתכן והתופעה חזרה על עצמה? על אילו בדיקות אתה ממליץ במקרה כזה? וביכלל - רציתי לשאול לגבי נוהלי ההרדמה או ליתר דיוק "חוסר ההרדמה" בניתוחים מסוג זה. ברמב"ם אין נוהגים להרדים כללית אלא חלקית, דבר הגורם כאבים עזים, אי שקט ומתח רב למטופל. אני יודעת ממנותחים אחרים כי כולם התלוננו על תחושות קשות של כאבים בזמן הניתוח ובמקום הניתוח. שאלתי את הצוות בחדר הניתוח ואמרו לי "אוף דה רקורד" כי מטעמי חסכון בצוות (חדר הניתוח) לא משתמשים בהרדמה מלאה אלא חלקית. איזו הרדמה לדעתך נהוגה בבתי חולים בארץ בניתוחי בקע מסוג זה? האם סוג ההרדמה נתונה להחלטה של מנתח או שהינה מדיניות של משרד הבריאות? אני מודה לך מראש, עדה.

27/11/2000 | 18:46 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עדה, בנוגע לכאבים לאחר ניתוח הקיימים גם כיום רצוי להבדק על ידי כירורג לראות אם הבקע לא חזר. ההרדמה בניתוח בקע מפשעתי תלויה לחלוטין בצוות הרפואי: מנתח+מרדים ואינה נתונה לשיקול של כדאיות כלכלית או הכתבה של משרד הבריאות. ניתוחים מסוג זה מבוצעים שנים רבות בכל סוגי ההרדמה: כללית, אזורית (בגב) ואפילו בהרדמה מקומית. לעניות דעתי האישית הרדמה אזורית=אפידורלית היא טובה יותר אך הדבר משתנה בהתאם לחולה, אנו גם מתחשבים ברצון החולה אם זה לא מסוכן בשבילו. מקווה שתשובתי מספקת... דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה