מנינגיומה במעטפת המוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/11/2000 | 18:35 | מאת: לאה

שלום רב, לפני כ 8 חודשים נתגלתה אצלמנינגיומה באזור מעטפת המוח באופן אקראי, תוך כדי אישפוז על רקע מחלה ויראלית. אני בת 31 , ונאמר לי שייתכן שיש לכך קשר לעובדה שנטלתי גלולות למניעת דריון במשך כ 14 שנה . שאלותי הן: האם ייתכן שנטילת הגלולות ( בהוראות רופא ובמרשם) אכן יכלה לגרום ךהיווצרות המנינגיומה? 2. מהו מהלך סוג זה של גידולים בד"כ ? 3. היכן אוכל למצוא נוירוכירורגים שיכולים לקבל אותי להתייעצות באופן פרטי? התור שנקבע לי לבית חולים הוא לעוד חודש וחצי ( להתייעצות לגבי ה MRI האחרון שעברתי ושהראה גדילה של כמ"מ בכיוון קרניאלי ). ואיני מעוניינת לחכות כ"כ הרבה זמן. 4. האם כדאי לנתח ולהוציא את המנינגיומה למרות שכרגע אינה מהווה סיכון, ואובחנה כשפירה? כל מידע נוסף או הפנייה למקורות מידע אחרים תועיל לי מאוד. תודה מראש, לאה.

27/11/2000 | 18:54 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לאה, מצטער אך זהו נושא ספציפי לנוירולוגיה ולנוירוכירוגיה. בעיקרון זהו גידול שפיר, אשר הנזק שלו הוא אם גורם לחץ על המוח. ולכן ניתן להמתין מעט עד לניתוח. אינני מכיר קשר לנושא הגלולה... לגבי יעוץ נוירוכירוגי עליך לחפש מנתח כזה באזור מגוריך ולשמוע חוו"ד נוספת בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה