דלקת במעי הגס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/08/2000 | 23:02 | מאת: איל

לד'ר א. ויזר שלום רב, בהמשך למכתבי מתאריך 28.07.00 בקשר לאבי הגיעו הרופאים למסקנה שאין מדובר ב-diverticulosis וזאת לאחר שבצעו בדיקת חוקן בריום. המסקנות החדשות שהם חושבים הינם:imflamatory bowrl. ומחר יום ראשון מתכונים לבצע בדיקה (שתיית סיד וצילום המעי העליון), לאחר מכן יחליטו מה לעשות. שאלתי היא: א. במה מדובר לפי המסקנות החדשות? ב. מה המלצותך בנדון! אודה על תשובתך בהקדם איל

06/08/2000 | 18:38 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אייל נכון טעיתי כנראה באיבחון הוירטואלי... ישנה קבוצת מחלות שנקראת ibd=infalmatory bowel disease אשר אחת מהן היא מחלת הקרוהן עליה תוכל לקרוא באתר שלנו בכתובת:http://www.doctors.co.il/surgery/article/235 ישנה גם מחלה נוספת בשם " דלקת כיבית" = ulcerative colitis האבחנה בשתי המחלות נעשית בעזרת קולונוסקופיה - בדיקה עם סיב אופטי ולקיחת דגימה מדופן המעי. או בצילום מעי דק. לאחר קביעת האבחנה ניתן לטפל בעזרת תרופות. לרוב אין צורך בניתוח במחלות אלו אלא אם יש סיבוכים. חזור אלינו עם המשך פרטים דר' ויזר

16/09/2000 | 16:43 | מאת: elior

שלום קוראים לי סמדר בן סימון אני בת 34 לפני כ-6 שנים בערך התגלה אצלי קוליטיס כיבית, פסוריאזיס של כפות הידים והרגליים ריפלוקס בושת ורציתי לדעת אם יש קשר בין שלושת המחלות? הדלקת במעי נמצאת אצלי ברקטום כ-30 ס"מ יש עליות וירידות במחלה כרגע אני נמצאת במצב של החרפה כאבים בכל עצמות הגוף ודימום רציתי לדעת אם אתה ממליץ להיפטר מהמעי? רציתי לדעת לאיזה תופעות יכולה לגרום המחלה? אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם בתודה סמדר בן סימון.

16/09/2000 | 19:09 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום סמדר, עלייך לזכור כי החלטות לגבי ניתוח הינן דבר כבד וההחלטה צריכה ליפול אצלך יחד עם הרופא המטפל. ישנן מספר נקודות מענינות שהעלת ונברתי בספרות ומצאתי כי ישנם דיווחים משנות ה-60 על קשר אפשרי באחוז קטן מהחולים בין קוליטיס לבין רפלוקס לוושט על רקע של גסטריטיס=דלקת תגובתית של הקיבה אשר אינה מחלת הקוליטיס. הטיפול בכך הינו תרופתי משולב עם הטיפול בקוליטיס. בנוגע למחלות העור יש קשר למחלות אחרות ולא לפסוריאזיס יתכן שאין קשר או שלא נמצא קשר כזה. זכרי לבקש מהרופא המטפל לספר לך את כל הסיכונים של מחלה הנמשכת שנים רבות ואם היא מוגבלת לקטע קטן של המעי הגס יתכן שיש מקום לניתוח. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה