דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/08/2000 | 00:48 | מאת: דני

שלום, אני בן 53 ומזה כשנה יש לי, מדי פעם, דם בצואה.מזה מספר חודשים היציאות שלי רכות יותר מהרגיל, אך לא יותר מפעמיים ביום. לאחר ביקור אצל פרוקטולוג נשלחתי לבדיקת חוקן בריום. לדעת הפרוקטולוג יש לי טחורים מוגדלים אך ברצונו לשלול אפשרויות אחרות. בירורים שעשיתי העלו כי הבדיקה הרצויה, במקרה שלי, היא קולונוסקופיה. שאלתי היא: האם עלי לעשות בכל זאת את בדיקת חוקן הבריום, או לפנות לרופא גאסטרולוג ולבקש קולונוסקופיה. במילים אחרות: האם מה שצריך לגלות ניתן לגלות בקולונוסקופיה או שיש דברים שמתגלים רק בחוקן בריום? בתודה דני

04/08/2000 | 20:58 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום דני בראשית תשובתי אני מבקש להפנותך למאמר הקיים באתר שלנו ולהלן הכתובת הישירהhttp://www.doctors.co.il/surgery/article/223/, מאמר זה עוסק בנושא הטחורים, אשר כנראה אובחנו אצלך. היות ואנו הרופאים חונכנו להיות "פרנואידים" אנו מחפשים גורמים אחרים לדמם רקטלי כגון גידולים במערכת העיכול. צילום חוקן בריום, קולונוסקופיה, רקטוסקופיה הן בדיקות שנועדו לגלות זאת וגם לקבוע מהיכן מגיע הדימום. לפני קביעת הבחנה אני ממליץ לרוב על רקטוסקופיה וחוקן בריום. אני חייב לציין כי הקולונוסקופיה היא בדיקה מהימנה יותר מחוקן בריום אך זו בדיקה מעט יותר קשה לחולה. ולכן תעשה נכון אם תבקש לבצע קולונוסקופיה. דר' ויזר

05/08/2000 | 01:44 | מאת: דני

דר' ויזר היקר, תודה על תשובתך המהירה אקרא את המאמר עליו המלצת דני דר א. ויזר כתב/ה: ------------------------------- שלום דני בראשית תשובתי אני מבקש להפנותך למאמר הקיים באתר שלנו ולהלן הכתובת הישירהhttp://www.doctors.co.il/surgery/article/223/, מאמר זה עוסק בנושא הטחורים, אשר כנראה אובחנו אצלך. היות ואנו הרופאים חונכנו להיות "פרנואידים" אנו מחפשים גורמים אחרים לדמם רקטלי כגון גידולים במערכת העיכול. צילום חוקן בריום, קולונוסקופיה, רקטוסקופיה הן בדיקות שנועדו לגלות זאת וגם לקבוע מהיכן מגיע הדימום. לפני קביעת הבחנה אני ממליץ לרוב על רקטוסקופיה וחוקן בריום. אני חייב לציין כי הקולונוסקופיה היא בדיקה מהימנה יותר מחוקן בריום אך זו בדיקה מעט יותר קשה לחולה. ולכן תעשה נכון אם תבקש לבצע קולונוסקופיה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה