כריתת בלוטות פראתירואיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/08/2000 | 22:27 | מאת: צבי

יש לי רמות PTH גבוהות, תופעה משנית לאי ספיקת כליות. ידוע לי כי ישנן שתי שיטות לביצוע ניתוח לצורך הוצאת הבלוטות הפעילות. ביצעתי שתי בדיקות לזיהוי הבלוטות הפעילות: 1. מיפוי פלנרי וספקט מכוון לבלוטות הפראתירואידים עם TC-99M-MIBI ומיפוי התירואיד עם TC-99M . תוצאה - זוהתה בלוטה פעילה אחת באונה הימנית. 2. בדיקת U.S זיהתה את הבלוטה הפעילה אולם בנוסף נצפו שני תהליכים היפואקוגנים קטנים באספקט התחתון של האונה השמאלית.המאבחנת לא ידעה לקבוע בוודאות האם מדובר בבלוטות לימפא או פראתירואיד. שאלות ----- 1. האם ניתן לאבחן בוודאות את סוג הבלוטות לימפא או פראתירואיד? אם כן היכן: וכיצד? 2. מה ההבדל בין שני סוגי הניתוחים? יתרונות חסרונות וסיכונים. האם שניהם מתאימים למצב המתואר? כיצד בודקים מיומנות של כירורג בשיטת ניתוח מסוימת. האם אני יכול לבחור את הרופא שיבצע את הניתוח ולידרוש שהוא לא יבוצע על ידי מתמחים? תודה מראש צבי

03/08/2000 | 20:49 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום צבי אנסה לענות על שאלותיך... 1. הבדיקה המהימנה ביותר היא בדיקת הטכנציום המסומן שעברת, בדיקת האולטרסאונד מצביעה על נקודות שאינן בהכרח בלוטת פראטירואיד. 2. בניתוח המנתח שיהיה מודע לממצא באולטרסאונד יחפש גם במיקום האחר בלוטות ויוכל לזהות במה מדובר. 3.אינני מכיר שיטות שונות לניתוח לשם כריתת בלוטת הפאראטירואיד פרט לשיטה בה פותחים את הצואר ומחפשים את הבלוטה המוגדלת לפי כוון המיפוי והסונר. ברוב בתי החולים הגדולים מבוצעים ניתוחים אלו הן על ידי כירורגים והן על ידי רופאי אף-אוזן-גרון. את מיומנות המנתח לא תוכל לבדוק אך הרשה לי להרגיעך ניתוחים מסוג זה מבוצעים לרוב על ידי מנתחים מאד מנוסים. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה