פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/11/2000 | 11:11 | מאת: עופר

שלום לפני כשנתייים עברתי ניתוח פיסורה בשל דלקת שהתגלתה במקום. בבדיקה לאחר הניתוח התברר שיש לי פיסטולה ויש צורך לעשות ניתוח נוסף. לא חזרתי להבדק מאז ולא עשיתי את הניתוח. שאלתי: האם הניתוח הוא חיוני או שאפשר להמשיך "לחיות עם זה". מה הם הסיכויים שפיסורה תחזור. תודה

21/11/2000 | 18:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עופר, האם מדובר בפיסורה או פיסטולה אלו שתי בעיות שונות, מה מפריע לך כעת? חזור אלינו דר' ויזר

22/11/2000 | 16:34 | מאת: עופר

תודה על ההתייחסות. עברתי ניתוח של פיסורה, לאחר הניתוח עברתי בדיקה והתגלה שיש לי פיסטולה והומלץ שאעבור ניתוח נוסף. שאלתי: מה ההבדל בין פיסורה לפיסטולה, מבחינת הניתוח, החלמה וכו'? האם הניתוח הוא חיוני, והמצב יכול להחמיר שכן אני לא ממש סובל מזה כמו שסבלתי מהפיסורה, מלבד דימומים לעתים רחוקות. האם הפיסורה יכולה לחזור? שוב תודה עופר

מנהל פורום כירורגיה