שבר טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/11/2000 | 19:11 | מאת: ליה

לתינוקת שלי בת שנה, יש שבר ג ד ו ל בטבור שיצא בגיל 9 חודשים. השבר נכנס ויוצא בדרגות שונות של בלט, תוך השמעת רעש. לא נראה לי שהוא מפריע לה אך זה מאוד לא אסתטי. האם מנתחים שבר בגיל כזה? באיזה גיל בדרך-כלל זה חולף?

19/11/2000 | 17:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ליה, כן על פי תאורך זהו בקע בטבור, לרוב בתינוקות עד גיל 5 או 6 שנים לא מנתחים היות והעינין מסתדר בעצמו, ה"רעש" שאת שומעת נובע מתנועת הנוזלים בתוך המעי שנמצא בתוך השבר וכאן הסיכון: אם יש כליאה כלומר שהבליטה אינה ניכנסת בקלות ונראה לך כי הילדה סובלת כשנוגעים בשבר הבולט יש לגשת מידית לבדיקה (גם בלילות) על ידי כירורג ילדים. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה