בקע טבורי+מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/05/2003 | 13:37 | מאת: אלי

שלום מה ידוע על ניתוח בשיטה הפרוסקופית(טובה יותר או פחות מהקונבציונלית) האים כל רופא כרורג יכול לבצע ניתוח בשיטה זו? האים קופ'ח ממנת ניתוח מסוג זה או שעלי לבצע אותו באופן פרטי תודה מראש

25/05/2003 | 17:12 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום אלי כן הניתוח עם לפרוסקופ באם מצליח טוב יותר מאשר פתוח. לא כל כירורג מיומן בשיטה זו . לא בכל בית חולים מבצעים ניתוח תיקון בקע בשיטה זו.

26/05/2003 | 22:31 | מאת: צבקי

שאלתי: האם קיים טיפול אלטרנטיבי בבקע מפשעתי? האם קיים מקור אמין לידע אודות התהוות הבקע? סיבות להופעתו?מהו? האם רצוי להחזיר את הנפיחות הבולטת למקומה בחלל הבטן? מהם הסימנים להיכלאות המעי? מתי יש צורך בניתוח דחוף? תודה.

מנהל פורום כירורגיה