ניתוח הוצאת גוש הלוחץ על דרכי מרה מרכזי לתריסריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/11/2000 | 10:07 | מאת: דב

ד"ר נכבד שלום רב ! בשנת 1998 הובחנו אצלי גרורות בשער הכבד. אחת הגרורות התפתחה ולוחצת על מעבר דרכי המרה המרכזי לתריסריון. בגלל צהבת חסימתית,הוכנס לתוך המעבר נקז E.R.P.C בפעם האחרונה לא הצליחו להכניס נקז והכניסו נקז חיצוני P.T.C השאלה היא האם ניתן לנתח ולהוציא את הגוש החוסם באזור האמצעי של דרכי המרה המרכזי ובכך למנוע היצרות של מעבר המרה? בתודה דב

17/11/2000 | 16:58 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דב, צר לי לשמוע על מחלתך, בעיקרון לרוב לא ניתן לכרות גרורות הממוקמות באזור זה מבלי לגרום לנזק בלתי הפיך ואפילו קטלני. ולכן נעשים כל הנסיונות שעברת על מנת לא לנתח. את הפרטים האלו תצתרך לברר עם הרופא הכירורג המטפל בך. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה