גוש בבית השחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/11/2000 | 21:21 | מאת: רון זלצמן

אשה בת 35 לאחר 2 לידות. גוש שהתחיל מגוש כואב עם נפיחות בבית שחי שמאל לכיון הגב. במשך כ 3 חודשים. ממצאי בדיקת C.T בדיקה ט.מ של ראות עם חומר ניגוד בבית השחי משמאל קיימות שתי בלוטות ליפמה מוגדלות בקוטר עד 1.5 ס"מ. בנוסף, מעט מתחתיהן קיים מוקד מסוייד בקוטר כחצי ס"מ בעל גבולות חלקים. אין טשטוש השומן סביב ממצאים אלו. פרט לכך, אין למפאדנופתיה במיצר או בבית שחי מימין. כלי הדם הגדולים במיצר בגדר הנורמה. הריאות נקיות. אין תפליט פלאורלי. חלקי הכבד והטחול ללא ממצא פוקלי. האדרנלים תקינים. לסיכום - מספר בלוטות ךימפה מוגדלות בבית שחי משמאל, האחת מתוכן מסויידת. האם יש חובה לנתח או האם כדאי לנסות טיפול אנטיביוטי ? יש לציין כי הגוש הולך וקטן ופחות מכאיב (לאחר החלפת דאודורנט) אולם עדיין מורגש.

14/11/2000 | 22:35 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רון למען שלוות הנפש הייתי מפנה לביופסיה של הבלוטות, צילום לא תמיד נותן תשובה של 100 אחוז על פניו נראה כי הבעיה אינה ממאירה. דר' ויזר

15/11/2000 | 21:09 | מאת: רון זלצמן

נקבע לי תור לניתוח בעוד כשבועיים, בהרדמה מלאה, וברצוני לדעת: 1. מה ההשפעות במידה ויוחלט להוציא את בלוטת הלימפה ? 2. מהם הסיכונים בניתוח מסוג זה ? 3. מה משך זמן הניתוח והאישפוז אחריו ?

21/11/2000 | 17:35 | מאת: יעלה

אני לא רופאה, אבל מאוד יתכן שיש לך זיהום שנכנס כתוצאה מגילוח בית השחי, ושימוש בדאודורנט שגירה את המקום. בכל אופן הרבה הצלחה בניתוח. ובשורות טובות

03/03/2009 | 21:03 | מאת: רונן

מזה כשבועיים הבחנתי במעין גולה,גוש בבית השחי, זה גם כואב, מה זה יכול להיות ?

מנהל פורום כירורגיה