המשך שאלה-בלוטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/07/2000 | 21:32 | מאת: לל

תודה על תשובתך.מה זה בדיוק FNA.? אם הכל תקין בשד מה יכולה להיות עוד סיבה לבלוטה?האם זו בלוטת לימפה?

24/07/2000 | 00:42 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום לל בהמשך לתשובתי בלוטה בבית השחי יכולה להיות בלוטת לימפה בלוטה זו גדלה כאשר יש דלקת או כל תהליך גם סרטני ויכולה לגדול גם בעת מחזור. כדי לודא שזו בלוטה ללא גידול מבצעים ניקור עם מחט ושואבים מעט תאים לבדיקה מקרוסקופית בדיקה נקראת FNA הבלוטה יכולה גם להיות בלוטת זיעה שניסתמת גדלה ומכאיבה מקווה שעניתי לשאלתך דר' ויזר

29/07/2000 | 16:46 | מאת: לל

תודה לך ד.וייזרעל תשובתך הקודמת. הייתי אצל רופא שאמר שזו אינה בלוטת לימפה(בדיקת דם אישרה שאין דלקת) הרופא אמר שזו ליפומה(לא לימפומה חו"כ) כמה זמן יכול להיות עד שזה יירד?האם יתכן שזה לא ממש כואב?

מנהל פורום כירורגיה