קיצור קיבה עם בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/07/2000 | 07:11 | מאת: רונית

שלום, אני סובלת מבקע בצלקת ניתוח קיסרי לאורך הבטן כבר 6 שנים לאחרונה נתפס לי המעי בדופן שרירי הבטן. אני לא מצליחה לשחרר על ידי שכיבה ולחיצה על המעי שיחזור למקומו.הכאב חזק מאד ובלתי נסבל. אתמול אפילו הקאתי בזמן שנתפס לי. אני שוקלת 140 ק"ג שאלותי הן: האם אוכל לעשות ניתוח לקיצור קיבה ביחד עם ניתוח בקע? האם יש כירורגים בארץ עם נסיון בניתוחים כאלה? האם אוכל לקבל את שמם? באיכילוב במרפאה להשמנת יתר אמרו לי לרזות 40 ק"ג ואז יעשו לי ניתוח לקיצור קיבה והם לא מוכנים לעשות את הניתוחים יחד. אם לא העשה את הניתוחים יחד מה כדאי לעשות קודם? מתי כדאי לעשות ניתוח בקע כשהמעי תפוס בשריר או שזה משוחרר? מהם הסיכונים בבקע תפוס? עד כמה אוכל לדחות ניתוח בקע? האם בארץ צריך להמתין זמן רב לניתוח בקע או קיצור קיבה? בתודה מראש רונית

20/07/2000 | 19:22 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום רונית ננסה לענות לשאלותיך לפי מה שהצגת כאן את סובלת משתי בעיות נפרדות, לפי מה שדיווחת הנושא של הבקע נראה דחוף יותר היות ואת מראה סימני כליאה שזה מצב חרום רפואי. לנושא השמנת היתר תוכלי לקבל יעוץ במרכזים כמו "בלינסון" או בי"ח לניאדו, בנתניה או בבי"ח וולפסון לרוב אין אנו ששים לבצע שתי פרוצדורות בעת ובעונה אך הדבר ניתן מציע כי תפני לכירורג שלך לנסות לקבל תור לניתוח הבקע אשר לדעתי דחוף יותר ובמקביל קבלי חוות דעת נוספת לגבי ההשמנה בבתי החולים שציינתי. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה