גושי שומן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/07/2000 | 19:03 | מאת: עדית

ברצוני לברר האם מוכרת ברפואה תופעה של גושי שומן קשים תת עוריים המפוזרים בכל חלקי הגוף במידה וכן : א. האם יש ברפואה יש שם לתופעה ב.האם הטיפול בתופעה זו הוא בתחום הרפואה הכירורגית או רפואת עור? ג.כיצד ניתן לטפל בה האם התערבות כירורגית או שיש טיפול תרופתי שיכול לעצור את הוצרותם של הגושים או להעלימם. ד. היכן ניתן לקבל טיפול. ה. האם אפשר לקבל שמות של מרכזים רפואיים או רופאים המתמחים בטיפול בבעיות מסוג זה

18/07/2000 | 20:02 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום עדית גושים תת עוריים יכולים להיות גושי שומן או כל גוש ממקור של העור ותת העור לצורך איבחון יש להתיעץ עם כירורג ולהוציא בניתוח גוש כזה אינני מכיר פתרון תרופתי לבעיה אך ניתן גם להתיעץ עם רופא עור לאחר הוצאת גוש כזה אם אין איזו מחלה נדירה כמו נוירופיברומטוזיס אז זו קרוב לודאי תופעה של העור המצמיח גושים מעין אלו. כל הרופאים הכירורגים עוסקים בכך וכן גם פלסטיקאים לבריאות דר' ויזר

18/07/2000 | 20:36 | מאת: עדית

לדר' א. ויזר תודה על תשובתך אם אפשר הייתי רוצה לקבל הסבר על מחלת נוירופיברומטוזיס

מנהל פורום כירורגיה